Robert Lewandowski a marcat 41 de goluri pentru Bayern Munchen în ediția trecută din Bundesliga, câștigând astfel pentru prima dată "Gheata de Aur". Atacantul polonez a stabilit un record absoulut pentru fotbalul german, depășindu-l pe legendarul Gert Muller, care marcase 40 de goluri în sezonul 1971-1972.
Lewandowski a primit marți prestigiosul trofeu individual, ocazie cu care a stat de vorbă cu jurnaliștii de la Marca prezenți la ceremonie. Rugat să vorbească despre fotbaliștii pe care îi admiră din fotbalul actual, golgheterul lui Bayern a vorbit în termeni elogioși despre Karim Benzema, care în ciuda vârstei înaintate continuă să impresioneze în tricoul lui Real Madrid.
"Îl admir pe Karim nu doar golurile pe care le marchează, ci și pentru felul în care își ajută echipa. Munca sa pentru echipă este ceea ce îmi place cel mai mult la el. Este un jucător excelent.", spus Lewandowski.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona poate câștiga mai mult decât 3 puncte cu Inter! Miza pusă în dubla manșă cu italienii
IERI LA 14:48
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223716.png

Lewandowski a negat zvonurile conform cărora și-ar dori să plece de la Bayern

În ultima vreme, în presa internațională au apărut mai multe zvonuri conform cărora Leqandowski ar fi tentat de o aventură într-un alt campionat, Premier League fiind avansată ca o posibilă destinație în viitor. Polonezul a comentat pe baza acestor speculații, dar a menționat că nu se gândește deocamdată să plece din Bundesliga.
"Nu trebuie să demonstrez nimic în alt campionat. Pot concura cu cele mai bune echipe din lume în Champions League. Sunt 100% concentrat pe ceea ce trebuie să fac la Bayern Munchen. Nu mă gândesc la nimic altceva în afară de echipa mea", a adăugat polonezul.
Și Real Madrid a fost printre echipele despre care s-a scris că l-ar dori pe Lewandowski, iar acesta a recunoscut că s-a întâlnit în trecut cu Florentino Perez, fără a dezvălui dacă cei doi au discutat despre un transfer pe Bernabeu: "Da, este adevărat că l-am văzut pe Florentino Pérez în câteva ocazii, una dintre ele, după un joc pe care l-am jucat împotriva lor. Dar ce s-a întâmplat în acea discuție nu pot să spun".
Lewandowski a început excelent și acest sezon, având deja 7 goluri marcate în Bundesliga. Polonezul a înscris un gol în victoria cu 7-0 contra lui Bochum în runda precedentă și a stabilit un nou record, ajungând la 13 meciuri consecutive în care a marcat pentru echipa sa în meciurile de pe teren propriu.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223565.jpg
Bundesliga
Lewandowski a dezvăluit cine i-a fost cel mai dificil adversar din carieră! "Voia doar să mă rupă"
02/10/2022 LA 19:31
Liga
Urmașul lui Messi, într-un regres total față de anii trecuți! Barcelona e disperată
26/09/2022 LA 09:01