Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL - Kai Havertz este noul jucător al lui Chelsea! Toate detaliile afacerii

Vlad Dumitrescu

Actualizat 04/09/2020 la 22:26 GMT+3

Chelsea a confirmat oficial vineri seara transferul lui Kai Havertz. Tânărul german a venit în Prermier League de la Bayer Leverkusen.

Kai Havertz și Frank Lampard

Credit imagine: Eurosport

Transferul tânărului german de la Bayern Leverkusen vine după achiziționarea lui Timo Werner de la RB Leipzig dar și după aducerea unor alte nume importante precum Hakim Ziyech, Ben Chilwell și Thiago Silva. Revoluția lui Frank Lampard la Chelsea este în plin efect. Mai mult, la Chelsea a venit în această vară și fundașul francez Malang Sarr, cel care va pleca însă sub formă de împrumut pentru viitorul sezon.
”Sunt foarte fericit și mândru să fiu aici. Pentru mineste un vis devenit la realitate să joc la un club mare ca Chelsea și abia aștept să întâlnesc toți jucătorii și antrenorii. Sunt foarte fericit să fiu aici”, a declarat Havertz.
Directorul sportiv Marina Granosvkaia a declarat: ”Kai este unul dintre cei mai buni jucători din lume la vârsta lui, suntem foarte mulțumiți că viitorul său este la Chelsea. A dovedit că are talent într-unul dintre cele mai bune campionate din Europa, joacă la naționala Germaniei și este un talent dinamic”.
Kai Havertz a semnat un contract valabil până în iunie 2025 și a fost adus de Chelsea pentru 70 de milioane de euro plus eventual încă 20 de milioane ca bonusuri.

Kai Havertz, unul dintre cei mai promițători fotbaliști europeni

Înalt, rapid și excelent din punct de vedere tehnic, germanul de 21 de ani a impresionat prin versalititatea sa, mai ales având în vedere vârsta fragedă. Predominant un mijlocaș ofensiv cunoscut pentru pasele sale precise și incisive dar și pentru capacitatea de a reține posesia în spații mici, Havertz a jucat de-a lungul carierei și pe partea dreaptă.
Recent el a dovedit că este un atacant excelent fiind nevoit să joace în acest rol la Leverkusen pentru a doua jumătate a sezonului 2019/2020. A fost poreclit ”Alleskonner” în Germania - jucătorul care le face pe toate.
Havertz a fost căpitanul Germaniei U19 și a debutat la naționala de seniori ca rezervă pentru Werner într-un amical cu Peru în septembrie 2018. Primul său gol a venit într-un egal 2-2 cu Argentina un an mai târziu. Șapte convocări are în palmares Havertz.
picture

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo