Campionatul este oprit până pe 3 aprilie atunci când situația va fi analizată din nou. Football League - care organizează ligile inferioare din Anglia - a luat aceeași decizie.
”Federația, Premier League, Football League și Women Super League și Championship au hotărât, la nivel de grup, suspendarea fotbalului până cel puțin pe 3 aprilie. Această acțiune, care va fi ținută sub monitorizare, a fost luată din cauza numărului tot mai mare de cluburi care și-au izolat jucătorii și staff-ul din cauza coronavirusului”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul lui Cardiff City.
”De asemenea, cluburile sunt sfătuite să oprească pe termen nedefinit toate activitățile care nu sunt esențiale. Printre acestea sunt incluse: aparițiile media ale jucătorilor, vizitele la baza de antrenamente și întâlnirile cu fanii”, se arată în comunicat.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
IERI LA 05:48
În comunicatul publicat de Premier League este precizat: ”În ciuda dificultăților, Premier League dorește să reprogrameze meciurile amânate, inclusiv cele jucate de academii, atunci când va fi sigur”.
Decizia vine după ce Mikel Arteta, antrenorul celor de la Arsenal, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Arsenal a anunțat acest lucru într-un comunicat oficial iar la scurt timp după, Brighton, adversara tunarilor din weekend, a anunțat că meciul de pe Amex Stadium nu va mai avea loc.
La câteva ore distanță Chelsea a făcut un anunț similar: Callum Hudson-Odoi a fost și el depistat pozitiv cu coronavirus iar întreg lotul a intrat în autoizolare, la fel ca cel al lui Arsenal. Tot ieri, trei jucători ai lui Leicester City au prezentat simptome ale virusului și au intrat în autoizolare, conform antrenorului Brendan Rodgers. De asemenea, Benjamin Mendy de la Manchester City a intrat și el în autoizolare după ce un membru al familiei a fost transportat la spital unde va fi testat pentru coronavirus.
Astfel, azi-noapte Premier League a anunțat că se va întruni de urgență în această dimineață iar decizia părea inevitabilă. Campionatul englez era singurul dintre cele importante care nu luase nicio decizie în acest sens.
Serie A a fost suspendată până pe 3 aprilie după ce guvernul italian a decretat că toate competițiile sportive se vor opri, Italia fiind țara europeană cea mai afectată de coronavirus, raportând până în acest momente peste 15.000 de cazuri. De asemenea, La Liga a fost și ea oprită după ce un jucător de la secția de baschet a lui Real Madrid a fost depistat pozitiv. Drept urmare, tot clubul Real Madrid, inclusiv secțiunea de fotbal, a fost plasat sub carantină. Ligue 1 a fost și ea suspendată iar în Bundesliga se vor disputa meciurile cu porțile închise în acest weekend, însă o decizie de suspendare a activității este așteptată.
În Marea Britanie, până în acest moment au fost raportate 596 de cazuri și 10 decese. Guvernul britanic a hotărât ieri să nu interzică adunările mari de oameni, însă premierul Boris Johnson a avertizat cu privire la pericolele coronavirusului. Totuși, având în vedere situația din celelalte campionate, tot mai multă lumea a pus presiune pe oficialii Premier League să oprească campionatul. Aseară, organizatorii au anunțat că totul va decurge normal în acest weekend, însă planurile le-au fost schimbat după ce doar o oră mai târziu, Arsenal a anunțat diagnosticul lui Arteta. Astfel, Premier League a fost nevoită să organizeze întâlnirea de astăzi prin care s-a decis suspendarea campionatului.
Gary Neville a fost revoltat că a fost nevoie ca Arteta să fie infectat pentru a se lua o decizie. El a scris pe Twitter: ”A fost nevoie ca un antrenor să fie infectat pentru a se lua o decizie. Este rușinos!”

UEFA Champions League și Europa League au fost suspendate

Iată comunicatul publicat de UEFA pe site-ul oficial al competiției.
”Având în vedere evenimentele recente privind răspândirea coronavirusului în Europa și deciziile luate de mai multe guverne, toate meciurile din competițiile UEFA de săptămâna viitoare au fost suspendate. Printre acestea se află și meciurile din UEFA Champions League, returul optimilor de finală programate pe 17 și 18 martie, toate meciurile din Europa League precum și cele de tineret”.
Nici tragerile la sorți de săptămâna viitoare nu vor mai avea loc, evident.
Întâlnirea de marți, la care sunt invitați prin video-conferință reprezentanții tuturor celor 55 de țări afiliate la UEFA, se va desfășura conform planului. Se speră că atunci se va găsi o soluție comună, astfel încât stagiunea să se poată termina.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11