Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL. Sergio Aguero va pleca de la Manchester City după 10 ani! Anunțul clubului

Cosmin Cioboata

Actualizat 29/03/2021 la 22:57 GMT+3

Sergio Aguero (32 de ani) se va despărți de Manchester City la finalul sezonului. Clubul de pe Etihad a făcut anunțul în această seară. Astfel, atacantul argentinian își va încheia grandioasa aventură alături de "cetățeni" după 10 ani, timp în care a devenit golgheter-ul all-time al echipei.

Sergio Agüero verlässt Manchester City im Sommer 2021

Credit imagine: Getty Images

Sergio Aguero își va luat adio de la Manchester City la finalul sezonului. Liderul din Premier League a confirmat despărțirea în această seară, alături de vestea că starului argentinian îi va fi ridicată o statuie în fața stadionului Etihad, în semn de mulțumire pentru munca, dragostea și pasiunea depusă de-a lungul celor 10 ani petrecuți alături de "cetățeni".

OFICIAL. Sergio Aguero va pleca de la Manchester City după 10 ani!

În același timp, oficialii lui City speră ca suporterii să poată fi prezenți pe stadion la ultimul meci al sezonului, împotriva lui Everton (23 mai), pentru a-și lua rămas bun de la Aguero cum se cuvine.
"Contribuția lui Sergio la Manchester City de-a lungul ultimilor 10 ani nu poate fi măsurată. Legenda lui va rămâne în amintirea tuturor celor care iubesc clubul și poate și a altor oameni care pur și simplu iubesc fotbalul.
Vreau să anunț cu mare plăcere că vom contacta un artist pentru a-i ridica o statuie lui Sergio în fața stadionului Etihad, alături de cele ale lui Vincent Kompany și David Silva, aflate în proces de construcție.
De asemenea, încercăm să-i pregătim lui Sergio un meci de adio la finalul sezonului", a anunțat președintele lui Manchester City, Khaldoon Al Mubarak, pe site-ul oficial al clubului.

Scrisoarea emoționantă a lui Aguero, după anunțul că se va despărți de Manchester City

La rândul său, Aguero a postat o scrisoare în care își anunță despărțirea de clubul alături de care a trăit cele mai frumoase momente din carieră:
"Atunci când se încheie un ciclu, apar o mulțime de sentimente. Eu rămân cu sentimentul satisfacției și al mândriei că am avut șansa să joc pentru Manchester City timp de zece sezoane - un lucru neobișnuit pentru un jucător din fotbalul de la ora actuală.
Zece sezoane în care am realizat performanțe uriașe, în urma cărora am devenit cel mai bun marcator din istoria clubului și am creat o conexiune indestructibilă cu oamenii care iubesc acest club - oameni care vor rămâne pentru totdeauna în sufletul meu.
Am ajuns la echipă în perioada de reconstrucție din 2011, iar sub îndrumarea conducătorilor și grație implicării jucătorilor am câștigat un loc printre cele mai bune echipe din lume. Sarcina de a menține clubul în această poziție bine meritată va rămâne altor jucători.
Cât despre mine, voi continua să dau tot ce pot în restul sezonului și voi încerca să câștig cât mai multe trofee și să aduc cât mai multă bucurie fanilor. Apoi va începe o nouă etapă, cu noi provocări, și sunt 100% pregătit să le trăiesc cu aceeași pasiune și profesionalism pe care le-am demonstrat de-a lungul timpului, la cel mai înalt nivel", este scrisoarea postată de Aguero, pe contul de Twitter.

Aguero, golgheter-ul all-time al lui Manchester City! Unde ar putea ajunge în vară

Sergio Aguero a ajuns la Manchester City în 2011, după ce Manchester City le-a plătit celor de la Atletico Madrid suma de 40 de milioane de euro. De-a lungul celor 10 ani petrecuți pe Etihad, internaționalul argentinian a marcat 257 de goluri în 384 de meciuri, devenind golgheter-ul all-time al clubului.
Aguero a cucerit 13 trofee alături de City, printre care se numără 4 titluri în Premier League. Atacantul de 33 de ani a avut un rol decisiv la titlul câștigat în 2012 - primul din noua eră a clubului.
Aguero a marcat în prelungirile meciului cu QPR, de pe Etihad, din ultima etapă a sezonului. City avea nevoie de victorie ca să câștige mult râvnitul trofeu, în detrimentul rivalei Manchester United. Iar golul izbăvitor a sosit târziu, la ultima fază a partidei, din piciorul lui Aguero.
În ultima vreme, în presa internațională s-a vorbit despre interesul mai multor cluburi de top în serviciile lui Aguero. Barcelona, PSG, Chelsea și Inter îl monitorizează pe atacantul argentinian care în vară va rămâne liber de contract.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo