Într-un interviu acordat pentru presa din Insulă, ultimul jucător englez care a câștigat Balonul de Aur, în urmă cu 18 ani, a vorbit deschis despre decizia fotbaliștilor de a-și agăța ghetele în cui. Fostul atacant consideră că acesta este un moment extrem de dificil din viața lor, în urma căruia mulți chiar înnebunesc:
"Multă lume consideră că fotbaliștii nu trebuie să fie deloc compătimiți. Motivul este că ei câștigă 100.000 de lire sterline pe sătămână. Dar, dacă s-ar interesa cu adevărat, și-ar da seama că mulţi nu trăiesc în lux. Ba, din contră, unii sunt chiar faliți! Fotbalul este cel mai periculos sport din punct de vedere mental.
Eşti nevoit să te retragi la 33 de ani, iar dacă nu ai un business care să te menţină activ, pur și simplu înnebunești. Eu cred că am depăşit momentele critice, dar când mă uit la unii dintre foştii mei colegi, mi se rupe sufletul.", a spus Michael Owen pentru Independent UK.
Premier League
Ei sunt jucătorii care au scris istorie în tricoul lui Liverpool! Topul celor mai buni fotbaliști
29/04/2022 LA 10:32
https://i.eurosport.com/2019/12/14/2736506.jpg

"Am câștigat Balonul de Aur, apoi am căzut în declin"

Fostul jucător al lui Liverpool și Real Madrid a recunoscut că bucuria de la 21 de ani, generată de câștigarea Balonului de Aur, a fost urmată de un declin al carierei sale:
"Consider că până la 20 de ani eram printre cei mai buni fotbaliști din generaţia mea. Apoi au început să apară accidentările, iar la 23 de ani eram deja în scădere de formă. Este greu ca, după ce suferi o ruptură de ligamente, să te mai ridici la nivelul inițial. Cu toate acestea, sunt mândru că am primit Balonul de Aur, la numai 21 de ani.", a mai adăugat Michael Owen.
https://i.eurosport.com/2019/12/14/2736505.jpg
Michael Owen și-a început cariera la Liverpool, pentru care a jucat timp de 7 ani. În 2001, pe când evolua pentru formația de pe Anfield Road, atacantul a reușit să câștige Balonul de Aur, fiind ultimul englez care primește această distincție. De-a lungul carierei, Owen a mai evoluat pentru Real Madrid, Newcastle, Manchester United și Stoke City, timp în care a câștigat 9 trofee și a înscris 222 de goluri. Michael Owen a bifat 89 de selecții pentru naționala Albionului, reușind să marcheze de 40 de ori.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Liga
Eden Hazard va fi pentru prima oară titular la Real Madrid, după 3 luni. Anunțul lui Ancelotti
18/12/2021 LA 15:12
Premier League
Michael Owen a dezvăluit că la 21 ani, când a luat Balonul de Aur, era terminat ca jucător
18/12/2021 LA 14:59