Kun Aguero a jucat aseară ultima partidă pentru Manchester City, reuşind o dublă în victoria cu Everton, 5-0. Sigur, "cetăţenii" mai au finala Champions League, dar e puţin probabil ca Guardiola să apeleze la vârful sud-american. De altfel, între cei doi ar exista un adevărat conflict, în ciuda atitudinii tehnicianului.

Ruptura Aguero - Guardiola

The Athletic, una dintre cele mai respectate voci în media de sport din Regat, susține că relația dintre Guardiola și Aguero s-a deteriorat mult în ultimele luni. Oficialii lui City au fost gata să îi ofere un nou contract lui Kun, însă Pep s-a opus, considerând că acesta are șanse mici să mai prindă primul "11". Catalanul a vrut probabil să se degreveze de responsabilitatea stricării atmosferei în vestiar, ţinerea argentinianului pe bancă, în condiţiile în care ar fi fost 100% apt, creând cu siguranţă vâlvă, atât printre jucători, cât şi în presă. Pep a vrut totodată să nu îi ofere lui Aguero un astfel de tratament, considerând că ar fi nedrept pentru un simbol al clubului, cum este atacantul, să evolueze atât de puţin.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
ACUM 4 ORE
Aguero nu a interpretat decizia lui Guardiola cum şi-ar fi dorit tehnicianul, ci ca pe un afront. Ca atare, de când Kun a recunoscut public, în martie, că va pleca de pe Etihad, cei doi şi-au vorbit tot mai rar. Sursa citată mai notează că vârful ar fi fost apt în ultimele săptămâni, dar că Guardiola nu l-a inclus în lot deloc folosind pretextul accidentării.
Dezvăluirile sunt destul de surprinzătoare, în contextul în care Guardiola a avut o reacţie extrem de emoţională ieri, după victoria cu Everton, când a abordat subiectul Aguero. Pep a izbucnit în plâns şi a vorbit la superlativ despre cel mai bun golgheter din istoria lui City.
"Îl iubim atât de mult, e o persoană specială pentru noi toți. E atât de drăguț, m-a ajutat atât de mult, e atât de bun. Nu o să putem să îl înlocuim. Sunt mulți jucători - Joe Hart, David Silva - care ne-au ajutat, care au dus clubul unde e acum. Kun lasă și el o moștenire grea. Are o calitate extraordinară, ați văzut ce a realizat în 20 de minute", a spus Guardiola, după festivitatea de premiere în care City a primit medaliile de campioni.

Guardiola a confirmat că Aguero merge la Barcelona

Viitorul lui Aguero e legat de Barcelona, Messi dorindu-l neapărat lângă el. Independent de dorinţele oficialilor blaugrana, Kun a devenit o ţintă foarte importantă, venirea lui oferind garanţii suplimentare că decarul argentinian va semna prelungirea contractului.
De altfel, tratativele dintre Aguero şi Barcelona sunt ca şi finalizate, lucru accentuat de Guardiola.
"Va juca alături de cel mai bun jucător din istorie, Leo Messi. Sunt convins că va aprecia perioada petrecută acolo şi că va face din clubul meu de suflet o echipă mai puternică decât e în prezent", a mai spus Pep.
184 de goluri a marcat Aguero pentru City, niciun alt jucător în istoria Premier League nereuşind să puncteze de atât de multe ori pentru o singură echipă.
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
IERI LA 08:30
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
17/05/2022 LA 12:55