Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Presa din Anglia scrie că Liverpool poate să rateze titlul dacă coronavirus va bloca sezonul

Sebastian Ujica

Actualizat 28/02/2020 la 16:20 GMT+2

Englezii de la Telegraph scriu că în eventualitatea în care campionatul din Anglia va fi oprit din cauza epidemiei de coronavirus, Liverpool nu are nicio garanție că va primi trofeul pentru acest sezon!

Zieht Boykott in Erwägung: Jürgen Klopp

Credit imagine: SID

Liverpool nu are "nicio garanție" că va primi titlul Premier League în acest sezon dacă epidemia de coronavirus va duce la oprirea actualei stagiuni. Există temeri din ce în ce mai mari legate de virusul care se răspândește într-un ritm alarmant pe tot globul.
Până acum, fotbalul englez nu a suferit din cauza epidemiei - doar cei de la Newcastle au decis să oprească un obicei vechi la club, acela ca jucătorii să dea mâna atunci când se întâlnesc la partidei. Premier League a trimis un ghid către cluburile din Premier League legate de situație iar Jurgen Klopp a vorbit despre situație în conferința de presă de astăzi.
UEFA a admis că Euro 2020 este în pericol din cauza coronavirus, următoarea ediție urmând să aibă loc într-o serie de orașe europene. Iar cei de la Telegraph scriu că în Premier League nu există niciun scenariu stabilit în prealabil în cazul în care sezonul nu va putea fi dus până la final!
Iar Liverpool nu ar primi automat trofeul chiar dacă și-i l-ar asigura matematic, în timp ce cele 3 echipe care ar retrograda ar putea fi salvate! Dacă s-ar decide să se ia în calcul titlul pentru Liverpool, ar însemna ca Premier League să decidă echipele calificate în cupele europene. Un scenariu de acest gen rămâne momentan utopic.
Jurnaliștii englezi scriu că răspândirea rapidă a virusului a adus în discuție posibilitatea ca Guvernul să anuleze orice eveniment sportiv din Marea Britanie, ceea ce ar duce la anularea unor meciuri importante din finalul sezonului. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, vor exista discuții de criză la Premier League pentru a determina dacă rezultatele de până acum vor rămâne valabile sau dacă tot sezonul va fi considerat nul. O decizie finală va fi luată în funcție de câte meciuri ar rămâne de jucat, similar cu cazurile în alte sporturi când un rezultat este valabil dacă s-a disputat un anumit procent din el.
Sezonul 1934/1940 din prima ligă engleză a fost abandonat după 3 etape în urma startului celui de-al Doilea Război Mondial. Blackpool avea un punct în plus în fruntea clasamentului. Desigur, echipa nu are în palmares titlul în acel sezon.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo