Articol de Ștefan Toma
Managerul spaniol a fost decisiv în momentul mutării lui Koulibaly de la Genk la Napoli în 2014, pentru aproximativ 8 milioane de euro. Rafa Benitez ar fi dornic să-l aibă din nou sub comanda sa pe fundașul lui Napoli, Kalidou Koulibaly, după ce în sezonul 2014-15 cei doi au colaborat în Serie A.
Fostul antrenor al lui Liverpool, Rafa Benitez, a fost anunțat oficial ca noul manager de pe Goodison Park, iar numirea sa a dus la o reacție de furie din partea multor suporteri. Everton încă nu a perfectat nicio înțelegere în această vară, dar acesta a început să-și întocmească lista de ținte, în fruntea căreia s-ar afla un nou fundaș central.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Surse susțin că senegalezul Koulibaly este una dintre opțiunile preferate de Benitez pentru a-și rezolva problemele din defensiva noii sale echipe.
Se zvonește că Yerry Mina va pleca în această vară și Benitez este dornic să-și asigure apărarea, iar vedeta celor de la Napoli ar fi înlocuitorul perfect. În ciuda faptului că prețul cerut de Napoli a fost de până la 89 de milioane de lire sterline în ultimii ani atunci când Manchester United, Liverpool sau City au fost interesate, surse spun că acum italienii ar accepta oferte de aproximativ 35 de milioane de lire sterline.

Koulibaly a fost dorit și de Carlo Ancelotti

Fostul manager al celor de la Everton, Carlo Ancelotti l-a dorit și el pe fundașul senegalez la începutul acestui an. Cei doi au colaborat la Napoli timp de 18 luni și Ancelotti vorbește cu pasiune când este întrebat de fostul său elev.Chiar dacă era de așteptat ca Everton să cheltuiască în iarnă o sumă considerabilă pentru transferul internaționalului senegalez, acest lucru nu s-a întâmplat.
Kalidou Koulibaly a ajuns în vara anului 2014 de la Genk la Napoli pentru aproximativ 8 milioane de euro, atunci când manager era Rafa Benitez. Cei doi au colaborat foarte bine în primul sezon al fotbalistului în Serie A.

Cifrele lui Kalidou Koulibaly

În cele 7 sezoane petrecute în Serie A, Koulibaly a fost o piesă foarte importantă în angrenajul echipei Napoli, a adunat 283 de prezențe în toate competițiile și a marcat de 11 ori.
În prezent fundașul de 30 de ani mai are 2 ani până la expirarea contractului și este evaluat la 48 de milioane de euro.
Președintele Napoli, Aurelio De Laurentiis nu a vrut să-l vândă pe mult râvnitul fundaș senegalez până acum, iar în momentul când Manchester United, Liverpool sau City s-au interesat de acesta, conducerea napoletană a cerut suma cuprinse între 85 și 100 de milioane de euro, astfel încât să-i sperie.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53