Conducerea "diavolilor" a bătut palma cu Ralf Rangnick, de săptămâna trecută, tehnicianul de 63 de ani german care le-a fost mentor lui Klopp, Nagelsmann sau Tuchel acceptând provocarea de a veni în Premier League. Acesta a acceptat să vină interimar, până în vară, pe Teatrul Viselor, dar cu o condiție: să rămână apoi în conducerea administrativă a clubului, pe o poziție similară cu cea avută acum la Lokomotiv Moscova: manager pe sport și dezvoltare.
Ca atare, neamțul va fi extrem de implicat în viața echipei și va stabili, împreună cu viitorul tehnician (cel mai probabil Pochettino, dacă nu cumva șefii lui United vor proceda ca în cazul lui Solskjaer, care, adus ca interimar, a rămas la club aproape 3 ani) politica de transferuri. Mutarea a fost oficializată abia azi, după ce s-au pus la punct toate detaliile colaborării.
"Clubul Manchester United este încântat să îl anunţe pe Ralf Rangnick ca antrenor interimar până la finalul acestui sezon. După această perioadă, elva continua încă doi ani pe Old Trafford, urmând să îndeplinească rolul de consultant", a confirmat United pe siteul oficial.
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
IERI LA 11:52
Chiar dacă Rangnick este o soluţie de avarie, după ce variantele Zidane, Luis Enrique şi Ten Hag au picat, conducerea lui United e convinsă că a tras lozul câştigător.
"Ralf este unul dintre cei mai respectaţi antrenori din Europa şi este un inovator în fotbal. A fost candidatul nostru numărul unu pentru a îndeplini rolul de interimar până în vară, experienţa de 4 decenii în fotbal, ca antrenor, făcându-l ideal pentru noi. Toţi de la club abia aşteaptă să colaboreze cu Ralf", a anunţat John Murtough, directorul pe fotbal al lui Man United.
Sunt încântat că am semnat cu Manchester United şi sunt concentrat pentru a face un sezon plin de împliniri. Lotul e unul plin de talente, care îmbină experienţa unor fotbaliştii de clasă cu tinereţea şi talentul altor jucători tineri. Voi depune în următoarea jumătate de an toate eforturile pentru a obţine maximum, dar mă gândesc deja şi la ceea ce urmează după, când voi îndeplini rolul de consultant | Ralf Rangnick.
CITEŞTE ŞI:
GUARDIOLA ÎŞI VEDE VISUL ÎMPLINIT: TRANSFERĂ GRATIS "MIJLOCAŞUL PERFECT", PE CARE ÎL VOIA DE CÂND ERA LA BARCELONA

Klopp este fan Rangnick

Trebuie spus că Rangnick este foarte apreciat de cei mai în vogă antrenori germani ai momentului, Tuchel, Klopp și Nagelsmann considerându-l un adevărat mentor. Este o situație similară cu cea a lui Bielsa, care i-a inspirat în carieră pe tehnicieni ca Guardiola, Pochettino și chiar Zidane.
Jurgen Klopp nu a ascuns niciodată că este un mare fan Rangnick, despre care afirma în 2011, după ce luase primul titlu cu Dortmund, că are o valoare incontestabilă.
"Unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun antrenor german", spunea Klopp despre Rangnick, în 2011.
Rangnick a construit două formaţii în Bundesliga - pe Schalke şi pe Hoffenheim -, cu prima reuşind să obţină un neaşteptat loc secund în prima ligă germană. Tot pe doi a terminat şi cu Leipzig (stagiunea 2018-2019), ultimul club antrenat înainte de a accepta oferta ruşilor de la Lokomotiv Moscova de a face parte din conducerea administrativă a clubului (ca rol de consultant, meserie la care va reveni din vară, dar la United).
Carrick se va ocupa şi în zilele următoare de prima echipă, în condiţiile în care Rangnick nu şi-a rezolvat încă problemele cu viza. El ar trebui să fie pe bancă la meciul cu Arsenal, de joi (ora 22:15), dar nu se ştie cu certitudine încă dacă va putea fi prezent.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18
Ligue 1
PSG, aproape de a transfera un om de bază de la Real Madrid! De ce depinde mutarea
23/01/2022 LA 12:33