Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ralf Rangnick este, oficial, antrenorul lui Manchester United. Anunţul făcut de german

Cristian Mihală

Actualizat 29/11/2021 la 14:12 GMT+2

Ralf Rangnick este oficial, noul antrenor al lui Manchester Unitde. Gruparea de pe Old Trafford a confirmat că germanul de 63 de ani va pregăti echipa până în vară, urmând ca apoi să îndeplinească rolul de consultant în cadrul clubului.

Rangnick übernimmt United bis Saisonende

Credit imagine: SID

Conducerea "diavolilor" a bătut palma cu Ralf Rangnick, de săptămâna trecută, tehnicianul de 63 de ani german care le-a fost mentor lui Klopp, Nagelsmann sau Tuchel acceptând provocarea de a veni în Premier League. Acesta a acceptat să vină interimar, până în vară, pe Teatrul Viselor, dar cu o condiție: să rămână apoi în conducerea administrativă a clubului, pe o poziție similară cu cea avută acum la Lokomotiv Moscova: manager pe sport și dezvoltare.
Ca atare, neamțul va fi extrem de implicat în viața echipei și va stabili, împreună cu viitorul tehnician (cel mai probabil Pochettino, dacă nu cumva șefii lui United vor proceda ca în cazul lui Solskjaer, care, adus ca interimar, a rămas la club aproape 3 ani) politica de transferuri. Mutarea a fost oficializată abia azi, după ce s-au pus la punct toate detaliile colaborării.
"Clubul Manchester United este încântat să îl anunţe pe Ralf Rangnick ca antrenor interimar până la finalul acestui sezon. După această perioadă, elva continua încă doi ani pe Old Trafford, urmând să îndeplinească rolul de consultant", a confirmat United pe siteul oficial.
Chiar dacă Rangnick este o soluţie de avarie, după ce variantele Zidane, Luis Enrique şi Ten Hag au picat, conducerea lui United e convinsă că a tras lozul câştigător.
"Ralf este unul dintre cei mai respectaţi antrenori din Europa şi este un inovator în fotbal. A fost candidatul nostru numărul unu pentru a îndeplini rolul de interimar până în vară, experienţa de 4 decenii în fotbal, ca antrenor, făcându-l ideal pentru noi. Toţi de la club abia aşteaptă să colaboreze cu Ralf", a anunţat John Murtough, directorul pe fotbal al lui Man United.
Sunt încântat că am semnat cu Manchester United şi sunt concentrat pentru a face un sezon plin de împliniri. Lotul e unul plin de talente, care îmbină experienţa unor fotbaliştii de clasă cu tinereţea şi talentul altor jucători tineri. Voi depune în următoarea jumătate de an toate eforturile pentru a obţine maximum, dar mă gândesc deja şi la ceea ce urmează după, când voi îndeplini rolul de consultant | Ralf Rangnick.
CITEŞTE ŞI:

Klopp este fan Rangnick

Trebuie spus că Rangnick este foarte apreciat de cei mai în vogă antrenori germani ai momentului, Tuchel, Klopp și Nagelsmann considerându-l un adevărat mentor. Este o situație similară cu cea a lui Bielsa, care i-a inspirat în carieră pe tehnicieni ca Guardiola, Pochettino și chiar Zidane.
Jurgen Klopp nu a ascuns niciodată că este un mare fan Rangnick, despre care afirma în 2011, după ce luase primul titlu cu Dortmund, că are o valoare incontestabilă.
"Unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun antrenor german", spunea Klopp despre Rangnick, în 2011.
Rangnick a construit două formaţii în Bundesliga - pe Schalke şi pe Hoffenheim -, cu prima reuşind să obţină un neaşteptat loc secund în prima ligă germană. Tot pe doi a terminat şi cu Leipzig (stagiunea 2018-2019), ultimul club antrenat înainte de a accepta oferta ruşilor de la Lokomotiv Moscova de a face parte din conducerea administrativă a clubului (ca rol de consultant, meserie la care va reveni din vară, dar la United).
Carrick se va ocupa şi în zilele următoare de prima echipă, în condiţiile în care Rangnick nu şi-a rezolvat încă problemele cu viza. El ar trebui să fie pe bancă la meciul cu Arsenal, de joi (ora 22:15), dar nu se ştie cu certitudine încă dacă va putea fi prezent.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League, etapa 14
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo