Palace e în pragul unei adevărate revoluții. După aproape 4 ani la cârma trupei de pe Selhurst Park, Roy Hodgson a decis că e timpul să spună "stop", considerând că vârsta pe care o are nu mai e potrivită cu rigorile Premier League. "A fost o perioadă plină de bucurii la Palace și sunt foarte fericit că am avut ocazia să lucrez cu oamenii de aici. Venim după un nou sezon bun, în care ne-am salvat de la retrogradare fără mari eforturi și cred că e momentul să mă opresc. Am avut atât de multă susținere din partea soției și familiei pe toată durata carierei, iar acum consider că e momentul să mă dedic lor", a spus managerul, citat de BBC.
Chiar dacă mulți specialiști anunțau la începutul fiecărui sezon că Palace e candidată certă la retrogradare, Hodgson a organizat defensiv echipa excelent, iar londonezii nu au fost niciodată într-un pericol real de a coborî în Championship. Acum, însă, fără el lucrurile vor deveni foarte grele, mai ales având în vedere situația de la club.
Media de vârstă din lotul lui Palace a fost cea mai ridicată din Premier League, în acest sezon (30 ani și jumătate), cu Gary Cahill și Vicente Guaita veteranii vestiarului. Clubul nu doar că va trebui să treacă peste despărțirea de Hodgson, un mare antrenor, dar va trebui să gestioneze și o situație aparte: 16 jucători se află la final de contract. Gary Cahill, James McArthur, James McCarthy, Wayne Hennessey, Mamadou Sakho, Christian Benteke, Patrick Van Aanholt, Stephen Henderson, Andros Townsend, Scott Dann, Martin Kelly, Nathaniel Clyne, Joel Ward, Connor Wickham, Jeffrey Schlupp și Sam Woods au angajamente până în iunie și e de așteptat ca puțini să continue pe Selhurst Park.
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
25/09/2022 LA 08:44
Se vor aduce fără doar și poate jucători tineri și talentați, dar cum bugetul nu e unul extraordinar, alegerea acestora va fi dificilă. Nu vor fi aduși tineri care să fi confirmat, ci doar cu potențial, în speranța că se pot adapta și crește.
Salvarea lui Palace pentru restructurarea lotului stă în împrumuturile de jucători. După modelul "Loftus-Cheek", se va încerca aducerea pentru un sezon a unor jucători care evoluează puțin sau deloc la echipele mari. Se vorbește deja despre Minamino, de la Liverpool (căruia îi expiră împrumutul la Southampton), dar cu siguranță că pe această listă o să apară multe alte nume.

Misiune imposibilă pentru Lampard

Oficialii lui Palace știau de câteva săptămâni de decizia lui Hodgson, astfel că au avut timp să îi găsească înlocuitor. Lampard și-a dat acordul de principiu, dar nu a semnat încă, probabil speriat și el de situația de la club. Tehnicianul vine după o experiență mai degrabă nefericită la Chelsea, deși mulți îl văd creatorul actualei echipe care joacă finala de Champions League, astfel că nu își permite o eventuală retrogradare.
Cei din boardul celor supranumiți "The Eagles" vor să aducă un aer nou, iar Lampard e exponentul unui fotbal spectaculos, care să încânte din punct de vedere estetic. Pentru a-l convinge pe tânărul antrenor, oficialii lui Palace i-au promis un buget de transferuri de 60 de milioane de euro, unul aparent generos pentru o formație clasată în a doua jumătate a clasamentului, care va avea ca obiectiv salvarea de la retrogradare.
Dar, având în vedere cât de mulți jucători trebuie aduși, suma nu mai e atât de impresionantă. La ea se va adăuga aproape sigur și banii pe care Palace îi va încasa din vânzarea lui Zaha, fiind greu de crezut că ivorianul va mai rămâne și în stagiunea viitoare la formația din Londra. În schimbul atacantului de bandă stângă, oficialii clubului speră să obțină o sumă cifrată între 50 și 60 de milioane de euro.
Misiunea lui Lampard nu va fi ușoară, dacă nu se fac investițiile promise, pentru că, dincolo de subțirimea lotului în acest moment, Palace va trebui să treacă de la un joc preponderent defensiv la un fotbal deschis. Iar acest lucru ar putea să o coste mult, până când jucătorii se obișnuiesc cu noua filosofie de joc.
Un mare argument al lui Lampard sunt relațiile bune avute cu Chelsea, astfel că pe Selhurst Park pot ajunge jucători importanți, care nu fac parte din planurile lui Tuchel pentru stagiunea viitoare. Se vorbește de Billy Gilmour, Hudson Odoi sau Emerson Palmeri, dar și de fotbaliști împrumutați de Chelsea, care vor reveni în această vară la Londra: Bakayoko, Barkley sau Malang Sarr.
Meciurile din Premier League și Cupa Angliei de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Serie A
Arsenal vrea să dea o dublă lovitură în iarnă. Planul de 115 de milioane ai lui Mikel Arteta
25/09/2022 LA 05:15
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24