Din 2019 până în prezent, 41 de cluburi din Europa au efectuat transferuri mai scumpe decât Liverpool. Klopp e de aşteptat să vină cu întăriri în atac în această fereastră de mercato, în contextul în care Salah şi Mane sunt la Cupa Africii, iar ofensiva are probleme în lipsa lor. Asta s-a văzut în turul semifinalei Cupei Ligii, cu Arsenal, când, deşi "tunarii" au jucat în 10 o bună bucată de timp, "cormoranii" nu doar că nu au marcat, dar au avut puţine ocazii.
Marele pariu al lui Klopp era Jarrod Bowen, care face un sezon fantastic pentru West Ham. Doar că oficialii "ciocănarilor" le-au transmis clar omologilor de pe Anfield că nu se poate pune problema cedării atacantului de bandă mai devreme de finalul stagiunii.
Ca atare, presa engleză anunţă că Jurgen Klopp s-a reoritentat către Amine Gouiri, un fotbalist de doar 21 de ani, care impresionează în acest sezon, la Nice. El a reuşit deja 12 goluri şi 9 pase decisive în actuala stagiune pentru "roş-negri" şi, evident, e încântat de interesul lui Liverpool.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
CITEŞTE ŞI:
PHILIPPE COUTINHO, MAGIC PENTRU ASTON VILLA. GOL ȘI PASĂ DECISIVĂ CONTRA LUI UNITED

Liverpool trebuie să plătească un preţ "piperat" pentru Gouiri

Gouiri pare o variantă ideală din multe puncte de vedere: e foarte tânăr şi poate creşte, dar nu va avea orgolii privind prezenţa în primul "11". În contextul în care Salah, Mane, Firmino şi Jota sunt apţi, e greu ca un alt fotbalist să spargă tridentul de atac. Dovadă Origi, care prinde rar minute. Ca atare, un fotbalist tânăr, care să intre pe final de joc şi care să crească, în timp, pare o soluţie optimă.
Poreclit "Firmino al Franţei", Gouiri nu e neapărat un golgheter pur-sânge, ci creează foarte multe spaţii pentru coechipieri. Aleargă mult şi e extrem de rapid, putând să joace atât în centru, cât şi în banda stângă a ofensivei.
Marea problemă e reprezentată de preţ, în contextul în care francezii cer o sumă foarte mare pentru "bijuteria" lor: 40 de milioane de lire. Totuşi, având în vedere că Nice a plătit doar 7 milioane de euro acum un an şi jumătate, pentru a-l lua de la Lyon, probabil că există o marjă de negociere. Ca atare, în funcţie de cât e dispusă să ofere Liverpool, formaţia din Ligue 1 ar putea să îşi dea acordul pentru o sumă mai mică.
Cert e că Jurgen Klopp îl vrea pe Gouiri, despre care are recomandări bune şi, din multe puncte de vedere, acesta ar putea aduce un plus, pe termen mediu şi lung, în lotul "cormoranilor".
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22