Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"

Cristian Mihală

Publicat 16/01/2022 la 14:53 GMT+2

Liverpool este în pole-position pentru transferul francezului Amine Gouiri (21 de ani), de la Nice. Francezii cer 40 de milioane de lire pentru starul lor.

Joie des joueurs de Nice apres le but de Amine Gouiri (Nice) FOOTBALL : Nice vs Marseille - J3- Ligue1 Ubereat - 27/10/2021

Credit imagine: Imago

Din 2019 până în prezent, 41 de cluburi din Europa au efectuat transferuri mai scumpe decât Liverpool. Klopp e de aşteptat să vină cu întăriri în atac în această fereastră de mercato, în contextul în care Salah şi Mane sunt la Cupa Africii, iar ofensiva are probleme în lipsa lor. Asta s-a văzut în turul semifinalei Cupei Ligii, cu Arsenal, când, deşi "tunarii" au jucat în 10 o bună bucată de timp, "cormoranii" nu doar că nu au marcat, dar au avut puţine ocazii.
Marele pariu al lui Klopp era Jarrod Bowen, care face un sezon fantastic pentru West Ham. Doar că oficialii "ciocănarilor" le-au transmis clar omologilor de pe Anfield că nu se poate pune problema cedării atacantului de bandă mai devreme de finalul stagiunii.
Ca atare, presa engleză anunţă că Jurgen Klopp s-a reoritentat către Amine Gouiri, un fotbalist de doar 21 de ani, care impresionează în acest sezon, la Nice. El a reuşit deja 12 goluri şi 9 pase decisive în actuala stagiune pentru "roş-negri" şi, evident, e încântat de interesul lui Liverpool.
CITEŞTE ŞI:

Liverpool trebuie să plătească un preţ "piperat" pentru Gouiri

Gouiri pare o variantă ideală din multe puncte de vedere: e foarte tânăr şi poate creşte, dar nu va avea orgolii privind prezenţa în primul "11". În contextul în care Salah, Mane, Firmino şi Jota sunt apţi, e greu ca un alt fotbalist să spargă tridentul de atac. Dovadă Origi, care prinde rar minute. Ca atare, un fotbalist tânăr, care să intre pe final de joc şi care să crească, în timp, pare o soluţie optimă.
Poreclit "Firmino al Franţei", Gouiri nu e neapărat un golgheter pur-sânge, ci creează foarte multe spaţii pentru coechipieri. Aleargă mult şi e extrem de rapid, putând să joace atât în centru, cât şi în banda stângă a ofensivei.
Marea problemă e reprezentată de preţ, în contextul în care francezii cer o sumă foarte mare pentru "bijuteria" lor: 40 de milioane de lire. Totuşi, având în vedere că Nice a plătit doar 7 milioane de euro acum un an şi jumătate, pentru a-l lua de la Lyon, probabil că există o marjă de negociere. Ca atare, în funcţie de cât e dispusă să ofere Liverpool, formaţia din Ligue 1 ar putea să îşi dea acordul pentru o sumă mai mică.
Cert e că Jurgen Klopp îl vrea pe Gouiri, despre care are recomandări bune şi, din multe puncte de vedere, acesta ar putea aduce un plus, pe termen mediu şi lung, în lotul "cormoranilor".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo