Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Secretul lui Adama Traore! Cum s-a transformat într-un "pachet" de mușchi, fără să meargă la sală

Cosmin Cioboata

Actualizat 05/11/2020 la 16:02 GMT+2

Adama Traore (24 de ani) este unul dintre jucătorii care au impresionat în Premier League, în ultima perioadă.

Adama Traore, starul lui Wolves

Credit imagine: Getty Images

Internaționalul spaniol a "explodat" la Wolves, sub comanda lui Nuno Espirito Santo. Un atlet desăvârșit, puternic, cu viteză uimitoare, Adama este genul de atacant pe care niciun fundaș nu și-l dorește ca adversar direct.
Prestațiile sale din stagiunea precedentă l-au propulsat la naționala Spaniei, pentru care a adunat deja 3 selecții.
Vârful iberic are multe calități, însă cu una dintre ele reușește să atragă atenția chiar și atunci când nu se află pe teren. Este vorba despre condiția fizică extraordinară a atacantului de 24 de ani. Adama beneficiază de o masă musculară impresionantă, specifică unui jucător de fotbal american. Cu toate acestea, ibericul le-a demonstrat în nenumărate rânduri fanilor că fotbalul este sportul său favorit.

Adama Traore nu merge la sală, dar arată ca un culturist

Traore a lăsat pe toată lumea cu gura cascată în urmă cu ceva timp, când a declarat că "nu merge la sală", în ciuda faptului că ar putea participa oricând la concursurile de culturism.
"Asta este gena mea. Masa mea musculară crește foarte repede.", a explicat, recent, Adama, pentru cotidianul AS.
Declarațiile lui Traore i-au pus pe gânduri pe foarte mulți oameni, care, deși merg la sală aproape zilnic, doar visează să arate ca atacantul lui Wolves.
Practic, Adama Traore are o masă musculară asemănătoare cu cea a lui Cristiano Ronaldo. Diferența? Starul lui Juventus merge la sală și ridică greutăți săptămânal. În schimb, Adama nici nu se apropie de ele.

Care este secretul lui Adama Traore din spatele fizicului său impresionant

După multe întrebări și răspunsuri incomplete, antrenorul personal al lui Traore, Nacho Villalba, a decis să divulge secretul fotbalistului.
"Adama își lucrează mușchii prin metode mult mai solicitante decât ridicarea greutăților", a fost prima explicație cu care instructorul a indus în eroare și mai tare curioșii și pasionații de fitness.
Apoi a făcut lumină, printr-o comparație între Adama Traore și Cristiano Ronaldo:
"Cristiano are o înălțime de 1,85 metri, cântărește 82 de kilograme și deține 7% grăsime în corp. Jucătorul lui Juve își lucrează mușchii într-un anumit fel, folosind gantere, bare cu greutăți și aparate de fitness. Se antrenează urmând un program foarte bine structurat, lucrând mușchi cu mușchi, cu un număr optim de serii și repetări.
De cealaltă parte, Traore măsoară 1,77 metri, are o greutate de 72 kilograme și deține 10% grăsime în corp. El beneficiază de mușchi mult mai voluminoși, deși nu sunt lucrați la sala de forță. Adama este mai scund și arată mai degrabă a jucător de NFL decât a fotbalist, ca urmare a fibrei sale musculare. Datorită fibrei, el are nevoie să-și antreneze rezistența, viteza și forța într-un mod mult mai generalizat pentru a putea să-și crească masa musculară.", a explicat Nacho Villalba, citat de cotidianul AS.
Adama Traore și Cristiano Ronaldo

Cum se antrenează, de fapt, Adama Traore

Instructorul a oferit câteva exemple de exerciții din programul de antrenament al lui Adama Traore:
"Adama nu lucreză cu gantere, ci își folosește propriul corp ca greutate. Se antrenează cu benzi elastice sau prin metoda izoinerțială, la aparate precum <yo-yo> sau <Inertial Conical Pulley>".
Metoda izoinerțială este utilizată în cadrul exercițiilor bazate pe inerție, facilitând o rezistență constantă și o forță musculară maximă în fiecare unghi. În acest caz, sportivul își folosește propria greutate, ajutat de benzi elastice, sfori și mingi de fitness.
"Unele exerciții din această categorie pot fi mult mai solicitante decât cele bazate pe ridicarea greutăților. Când vine vorba de nutriție, dieta sportivului trebuie să fie bogată în proteine pentru a beneficia de o creștere a masei musculare. Cea mai comună dietă în rândul sportivilor cuprinde 55% carbohidrați, 20% grăsimi și 25% proteine și se bazează pe alimente naturale și neprocesate.", a încheiat instructorul lui Adama Traore.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League program
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo