Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sir Alex Ferguson a ales noul antrenor al lui United. Scoțianul îl vrea neapărat pe Pochettino

Cristian Mihală

Publicat 22/11/2021 la 08:55 GMT+2

Sir Alex Ferguson îl dorește pe Mauricio Pochettino pe banca lui Manchester United. Legendarul manager scoțian are în continuare un cuvânt greu de spus la gruparea de pe Old Trafford.

Sir Alex Ferguson has been the perfect mentor for Ole Gunnar Solskjaer

Credit imagine: Getty Images

În aceset moment, cea mai probabilă variantă pentru United pare a fi venirea lui Pochettino, pe banca tehnică, începând din vară. Mutarea s-ar putea produce chiar mai devreme, dacă tehnicianul argentinian va fi demis de la PSG, club care și-l dorește pe Zinedine Zidane.
Ole Gunnar Solskjaer este istorie pentru United, dar clubul nu e într-o situație de invidiat, dincolo de planul sportiv. Asta pentru că Zidane și Luis Enrique au declinat deja propunerile de a veni pe banca tehnică a "diavolilor", iar Ten Hag, antrenorul lui Ajax, a spus că nu știe nimic despre varianta ca el să preia celebrul club englez.
În fața valului de refuzuri din partea antrenorilor de top din Europa, United va fi condusă cu Villarreal, în Liga Campionilor, de Michael Carrick și Darren Fletcher. Șansele ca un tehnician cu nume să vină până la finalul sezonului par că scad cu fiecare oră care trece, vorbindu-se tot mai mult de un interimat până în iunie (numele lui Laurent Blanc, fost fotbalist pe Old Trafford e tot mai vehiculat).
CITEȘTE ȘI:

Pochettino, soluția numărul 1 pentru United. E alesul lui Alex Ferguson

Daily Mail scrie azi că soluția Pochettino pare în acest moment cea mai probabilă, doar că argentinianul va sosi pe Old Trafford cel mai probabil abia în vară.
Sir Alex Ferguson, cel care l-a protejat atât de mult pe Solskjaer în fața conducerii, garantează pentru actualul antrenor al lui PSG, iar vocea lui în rândul celor din boardul lui United e în continuare foarte puternică.
Ferguson le-a explicat oficialilor "diavolilor" că Pochettino - deși nu confirmă la PSG - e un antrenor mare, capabil să ducă echipa acolo unde vor suporterii. A demonstrat-o la Spurs, formație care a jucat finală de Champions League cu el la timonă și care acum se zbate în mediocritate, chiar dacă pe bancă au fost aduși antrenori ca Mourinho, Nuno Espirito Santo sau Antonio Conte.
Ca atare, Pochettino devine principalul favorit să fie următorul antrenor "cu normă întreagă" pe Teatrul Viselor, anunță sursa citată, care punctează că tehnicianul e încântat de posibilitatea de a reveni în Premier League. De altfel, tehnicianul a mai fost în discuții pentru preluarea lui United după ce a plecat de la Spurs, dar atunci șefii clubului au decis să îi ofere credit în continuare lui Ole.
Pochettino nu s-a adaptat deloc la Paris, atât din punct de vedere al stilului de viață, dar și al gestionării relației cu vedetele din vestiar. Familia lui este la Londra, în continuare, astfel că varianta întoarcerii "acasă" pare una ideală.
United ar putea chiar să aibă acces la Pochettino mai devreme de finalul stagiunii, în contextul în care oficialii de pe Parc des Princes fac și ei marcaj strâns la Zidane. Francezul a refuzat United, dar nu pare la fel de categoric în ceea ce privește discuțiile cu PSG. Explicațiile sunt simple: Zizou nu vrea în Premier League pentru că nu crede că i se potrivește campionatul, nu vorbește engleza, iar soția lui nici nu vrea să audă de o mutare în Manchester, simțindu-se excelent în Franța. Ca atare, dacă Zidane va fi convins să semneze de către Al Khelaifi, Pochettino, favoritul lui Ferguson, poate ajunge încă din acest sezon pe banca tehnică a "diavolilor".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo