Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronaldo le-a transmis șefilor lui United pe cine vrea neapărat în locul lui Solskjaer. Zidane, "uitat" de CR7

Cristian Mihală

Publicat 21/11/2021 la 15:48 GMT+2

Sky Sports susține că Ronaldo le-a transmis șefilor lui United că, din punctul lui de vedere, Luis Enrique ar fi cel mai potrivit antrenor pentru a o conduce pe formația de pe Old Trafford, după demiterea lui Solskjaer.

Cristiano Ronaldo of Manchester United celebrates scoring their second goal during the UEFA Champions League group F match between Atalanta and Manchester United at Gewiss Stadium on November 02, 2021 in Bergamo, Italy

Credit imagine: Getty Images

Tehnicianul norvegian a fost demis azi, clubul din Manchester confirmând despărțirea. Problema pentru gruparea din "Teatrul Viselor" e că, în acest moment, nu există un favorit clar pentru locul lăsat vacant de Ole.
Carrick și Fletcher au fost numiți interimari, dar e nevoie de un antrenor de valoare, cu experiență, altfel șansele să mai prindă locul 4 vor fi compromise în totalitate. Dacă United nu va juca în Champions League sezonul viitor, dezastrul ar fi total, atât din punct de vedere sportiv, cât și economic.
Cristiano Ronaldo, jucătorul cu cea mai grea voce din vestiar, le-a transmis deja celor din conducerea lui United pe cine vede înlocuitorul ideal pentru Solskjaer. Surprinzător, nu este vorba de Zidane, antrenorul care l-a dus spre 3 Ligi ale Campionilor, ci de Luis Enrique, fostul antrenor al rivalei, Barcelona.
Sky Sports susține că CR7 e impresionat de metodele lui Luis Enrique, antrenor care la rândul său a dus-o pe Barcelona spre trofeul UCL. Lusitanul are mulți prieteni spanioli care au lucrat cu ibericul, iar toate impresiile culese sunt excelente.
Problema e că Luis Enrique va fi complicat de adus, în contextul în care a calificat-o pe Spania la Mondial, făcând în același timp schimbul de generații. Tehnicianul a fost întrebat după preliminarii dacă se gândește să preia o echipă de club și a promis că nu va pleca de la națională înainte de turneul final din Qatar. Totuși, sursa citată notează că Ronaldo e convins că Luis Enrique poate fi înduplecat cu un salariu pe măsură și un proiect pe termen lung. Spania nu va fi printre protagonistele Mondialului, în mod normal, astfel că antrenorului nu îi va fi atât de greu să se despartă de națională.
CITEȘTE ȘI:

Joel Glazer îl vrea neapărat pe Zinedine Zidane

Ronaldo ar putea totuși să lucreze cu Zidane, un antrenor pe care îl apreciază, dar care părea imposibil de adus. Totuși, The Times anunță azi că patronul Joel Glazer s-a implicat personal în aducerea francezului.
Concret, lui Zizou i se oferă un salariu de peste 20 de milioane de euro/an pentru a prelua United și i se garantează aducerea a doi jucători de mare valoare, care să ajute în micșorarea diferenței de valoare față de Liverpool, City sau Chelsea. Este vorba de Mbappe sau Haaland, pentru atac (în funcție de cum vor decurge negocierile, va fi ales unul dintra atacanți) și de Fede Valverde. Mijlocașul de 23 de ani de la Real Madrid a fost unul dintre favoriții lui Zizou pe Bernabeu, iar United e dispusă să îi plătească lui Perez 70 de milioane de euro pentru jucător.
Problema lui United e că Zidane a refuzat deja două propuneri de a veni pe Old Trafford, în ultimele luni, dorind se pare să conducă naționala Franței, după Mondialul din Qatar (când contractul lui Deschamps cu Federația va înceta).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo