Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Joel Glazer a dat ordin ca Zidane să fie adus la United. Salariu uriaș + 2 super-transferuri promise

Cristian Mihală

Actualizat 21/11/2021 la 12:08 GMT+2

Joel Glazer, patronul lui Manchester United, se implică personal în alegerea înlocuitorului lui Ole Gunnar Solskjaer. Miliardarul american i-a mandatat pe șefii de pe Old Trafford să facă tot ce e omenește posibil pentru aducerea lui Zidane.

Brendan Rodgers, Zinedine Zidane, Antonio Conte, Mauricio Pochettino : quel successeur pour Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United) ?

Credit imagine: Eurosport

Joel Glazer a înțeles în sfârșit că nu se poate lupta cu Liverpool, City și Chelsea (care au trei dintre cei mai buni antrenori din lume - Klopp, Guardiola și Tuchel -), avându-l pe Solskjaer la timonă.
Norvegianul a cheltuit cel mai mulți bani pe transferuri, de când a preluat United, dar echipa se umple de ridicol în actualul sezon, având un golaveraj negativ și pierzând la scor 4 din ultimele 5 partide din campionat.
Întreaga presă engleză anunță că Ole a fost demis de la cârma echipei după ședința de azi-noapte, dar lipsește încă anunțul oficial al formației. Deși jurnaliștii din Regat susțin că, pentru meciul cu Villarreal, din Champions League, echipa va fi pregătită de secunzii Fletcher și Carrick.

Glazer a dat ordin să fie adus Zidane la United

The Times susține că marele vis al lui Glazer e aducerea lui Zidane. Americanul vrea să îl înlocuiască pe Solskjaer, tehnician cu 6 victorii în Champions League cu omul care a câștigat de 3 ori trofeul UCL. Doar așa, United poate redeveni o forță, în contextul în care toți ceilalți mari antrenori sunt sub angajament și sunt aproape imposibil de adus (Ten Hag ar fi o variantă, dar nu vrea să lase pe Ajax în mijlocul sezonului).
Jurnaliștii britanici susțin că Glazer i-a transmis lui Woodward, aflat în ultima lună și jumătate în poziția de director general al lui United, să facă tot posibilul pentru aducerea lui Zidane, indiferent de costuri.
Francezul a fost ofertat în două rânduri în ultimele luni de United, refuzând de fiecare dată. Totuși, acum există premise că acesta își va reconsidera poziția. În primul rând, pentru că "diavolii" sunt gata să îi ofere un salariu uriaș, dar și garanții că echipa va fi întărită, astfel încât să poată câștiga trofee începând cu stagiunea viitoare.
Soția lui Zizou se împotrivește mutării, nedorind să locuiască la Manchester, iar tehnicianul părea că e dispus să aștepte ca Deschamps să își încheie socotelile cu naționala Franței, pentru a fi el selecționer. Totuși, având în vedere cât de mult e dorit la United și ce plan grandios au oficialii din Teatrul Viselor, antrenorul din Hexagon a cerut timp de gândire, înainte de a da un răspuns final.
CITEȘTE ȘI:

Fede Valverde, transferat pentru Zidane. Urmează Mbappe?

Șefii lui United nu doar că îi promit lui Zizou un salariu de nerefuzat - se vorbește de peste 20 de milioane de euro/an -, dar îi vor construi o echipă cu care să se lupte pentru câștigarea titlului și a trofeului Champions League.
Deja prezența lui Ronaldo și Varane în lot - doi foști jucători ai tehnicianului din Hexagon la Real - reprezintă un plus pentru ca francezul să spună "da", dar Glazer vrea să se asigure că Zizou nu are vreun motiv pentru a declina și cea de-a treia ofertă a "diavolilor".
Astfel, Fede Valverde, unul dintre favoriții lui Zidane, va fi ofertat, United urmând să pună la bătaie 70 de milioane de euro pentru aducerea mijlocașului central.
În plus, Mbappe va intra și el pe lista formației de pe Old Trafford, știut fiind faptul că atacantul de 22 de ani din Franța îl are ca idol pe omul care a adus Mondialul din 1998 la Paris, ca jucător. În cazul în care venirea starului lui PSG nu va putea fi rezolvată, United garantează că Erling Haaland va putea fi adus. Cu unul dintre cei doi mari "tunari" ai Europei lângă Ronaldo, United ar trebui să fie explozivă pe faza ofensivă.
Mbappe ar ajunge gratis pe Old Trafford și pare o alegere mai bună financiar, chiar dacă va avea un salariu superior lui Haaland. Totuși, francezul are concurență mare din partea lui Florentino Perez, președintele Realului dorindu-l pe starul lui PSG de peste doi ani. În ceea ce îl privește pe Haaland, acesta va putea fi adus pentru 75 de milioane de euro, așa cum stipulează clauza sa de reziliere cu Dortmund, activă începând cu 2022.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo