Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United l-a demis pe Solskjaer! Anunțul oficial al clubului

Cristian Mihală

Actualizat 21/11/2021 la 12:45 GMT+2

Seria foarte slabă de rezultate a lui Manchester United a fost taxată de șefii clubului și Ole Gunnar Solskjaer a fost dat afară, anunță presa engleză. În această după-amiază și clubul de pe Old Trafford a confirmat informația.

Das war's dann wohl: Ole Gunnar Solskjaer (r.) bedankt sich bei den Fans von Manchester United

Credit imagine: Getty Images

UPDATE Manchester United a confirmat că Ole Gunnar Solskjaer nu mai este antrenorul echipei. "Îți mulțumim pentru tot, Ole", a fost mesajul postat de oficialii clubului pe pagina oficială de Twitter.
Fletcher și Carrick vor asigura interimatul, până când cei din conducere se vor înțelege cu un antrenor de talie mondială, care să scoată echipa din criză. Presa engleză (The Times) susține că Joel Glazer s-a implicat personal în negocierile cu Zinedine Zidane, căruia i se va oferi un salariu uriaș și i se vor garanta transferuri pentru a fi la nivelul echipelor de top din Premier League, Liverpool, City și Chelsea. Totuși, francezul ezită în continuare să vină în Anglia, considerând că e un campionat care nu i se potrivește.
Știrea inițială:

Solskjaer, demis de la United

Cotidianul englez Guardian anunță că Solskjaer a fost demis! Norvegianul a ratat în ultimii 2 ani toate trofeele puse în joc, iar înfrângerea cu 4-1 de pe terenul lui Watford i-a fost fatală. Nu există o confirmare oficială din partea clubului, dar presa din Anglia este convinsă că echipa va fi condusă de către cuplul Michael Carrick și Darren Fletcher la următorul antrenament.
Zidane și Rodgers sunt primii pe lista lui Manchester United, dar există dubii în privința semnării unui contract cu unul dintre cei doi din mai multe motive.
Cine va va noul manager de la Manchester United?

Cât costă demiterea lui Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer a condus-o pe Manchester United până pe locul 2 în Premier League, în sezonul anterior. Norvegianul a semnat în iulie un nou contract pe 3 sezoane, iar claza de reziliere este aboedabilă pentru un club ca Manchester United. 8,5 milioane de euro va încasa Solskjaer. Conform cotidianului englez The Sun, norvegianul de 48 de ani, și-a luat deja rămas bun de la jucători în vestiarul de la Vicarage Road.
Cu 4 înfrângeri în ultimele 5 etape, United a coborât până pe 7 poate fi depăşită şi de Tottenham sau Everton, în funcţie de rezultatele partidelor de duminică.
United a primit 21 de goluri în 12 etape, având golaveraj negativ. Ca să ne facem o idee cât de jos a ajuns echipa din punct de vedere defensiv, trebuie spus că Burnley, formaţie aflată pe loc retrogradant, are mai puţine goluri încasate decât formaţia lui Solskjaer. Totul în contextul în care De Gea a fost cel mai bun jucător al "diavolilor" în acest sezon. Spaniolul a confirmat forma excelentă pe care o traversează cu cele 2 penaltyuri apărate lui Sarr în minutul 11.
picture

Watford - United 4-1, VIDEO REZUMAT. Nou promovata i-a surclasat pe Ronaldo şi Solskjaer

De Gea, mesaj manifest, după Watford - United 4-1

Fără De Gea, probabil că United ar fi fost acum în jumătatea inferioară a clasamentului, iar spaniolul pare că s-a săturat de modul în care se comportă colegii lui. United arată în multe momente ca o formaţie de amatori, fotbaliştii nefăcând dublaj şi părând total anesteziaţi. După disputa de pe Vicarage Road, portarul iberic a avut un discurs extrem de dur, dorind parcă să îşi trezească la realitate coechipierii.
"Nu sunt multe de spus. E ruşinos să vezi United jucând aşa cum am făcut-o noi azi. Nu e acceptabil cum jucăm şi cum facem lucrurile. A fost o prestaţie stânjenitoare pentru noi, în prima repriză puteam să luăm 4 goluri. E greu să fii fanul lui United şi să îţi vezi echipa jucând aşa cum am făcut-o noi azi. Trăim coşmar după coşmar, iar lucrurile au devenit de neacceptat", a spus De Gea, citat de express.co.uk.
CITEŞTE ŞI:

Solskjaer a fost un dezastru la Manchester United

Întrebat dacă vestiarul consideră că Solskjaer trebuie schimbat, în contextul în care s-a vorbit mult nu doar despre lipsa de valoare a tehnicianului norvegian, dar şi despre faptul că jucătorii nu mai cred în acesta, De Gea a părut să îl protejeze pe Ole.
"E foarte uşor să dai vina pe antrenor sau pe stafful tehnic, dar câteodată e vina jucătorilor", a mai spus goalkeeperul iberic.
Oficialii lui United s-au întâlnit aseară, într-o şedinţă de urgenţă, pentru a stabili viitorul lui Solskjaer. În teorie, acesta nu ar avea ce să mai caute la United, după rezultatele horror din ultima lună şi jumătate, dar conducerea "diavolilor" au decis în trecut de fiecare dată să îl susţină.
Acum, datele par să se fi schimbat, nimeni nemaiavând încredere în tehnicianul nordic, dar marea problemă a boardului lui United e că nu au la dispoziţie o soluţie care să garanteze performanţa. Conducerea l-a ratat pe Conte, ajuns între timp la Tottenham, în timp ce Zidane nu ia în calcul să vină în Premier League.
De îndată ce oficialii vor fi găsit antrenorul capabil să se lupte cu Klopp, Tuchel sau Guardiola, Solskjaer va fi dat afară. Deşi, la cum arată echipa acum, orice întârziere în demiterea lui Ole poate periclita serios şi şansele la locul 4, ceea ce ar fi un dezastru pentru United, atât sportiv, cât şi financiar.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Manchester City v Everton, Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo