Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un jucător vrea să plece de la United din cauza lui Ronaldo! Barcelona e pe urmele lui

Cristian Mihală

Publicat 21/11/2021 la 13:47 GMT+2

Edinson Cavani e extrem de supărat că i s-au oferit foarte puține șanse de când Ronaldo a venit la Manchester United și vrea să plece. Barcelona este pe urmele uruguayanului de 34 de ani.

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

Sosit liber de contract pe Old Trafford anul trecut, Cavani a reușit să impresioneze, mai ales în a doua parte a sezonului, astfel că "diavolii" i-au prelungit înțelegerea pentru încă un an. În stagiunea trecută, fostul vârf al lui PSG a reușit 10 goluri și 4 assisturi și părea că s-a integrat foarte bine în mecanismul echipei (cu siguranță ar fi prins mai multe meciuri, dacă nu avea probleme medicale).
Odată cu venirea lui Ronaldo, însă, lucrurile s-au schimbat pentru "El Matador". Solskjaer a preferat un sistem 4-2-3-1 sau 4-3-3, cu CR7 în poziția de vârf împins. Ca atare, Cavani a pierdut echipa, fiind titular în doar două meciuri în acest sezon (niciodată nu a stat pe teren mai mult de 81 de minute).
Acum, Ole a fost demis de pe banca lui United, dar atacantul uruguayan le-a transmis șefilor că, dacă nu va fi folosit mai des, vrea să plece. Noul antrenor ar trebui să treacă la un sistem cu două vârfuri sau să îl folosească pe CR7 în bandă, pentru a-i face loc lui Cavani în primul "11", ceea ce e puțin probabil. Sud-americanul nu vrea să fie doar variantă pentru finalurile de meci sau pentru partidele din Cupa Ligii/Cupa Angliei, mai ales că există oferte interesante pe numele său.
Ca atare, dacă lucrurile nu se vor schimba pentru Edinson (în prezent accidentat, cu probleme la tendon), e foarte posibil ca acesta să părăsească Old Trafford în iarnă.
CITEȘTE ȘI:

Barcelona, pe urmele lui Cavani

Sunday Express notează astăzi că atitudinea lui Cavani vine în contextul în care în ultimele zile Joan Laporta a vorbit în mai multe rânduri cu agentul său.
Kun Aguero se retrage din fotbal, din cauza problemelor la inimă, astfel că Barcelona îi caută un înlocuitor. S-a vorbit despre Adeyemi, dar gruparea blaugrana nu are forța financiară să facă o astfel de mutare în iarnă.
Cavani e varianta ideală pentru catalanii lui Xavi, în contextul în care se speră că Manchester United îi va da drumul din postura de jucător liber de contract. În condițiile în care, pe lângă Aguero, formația blaugrana are probleme și cu Ansu Fati sau Ousmane Dembele, aducerea unui vârf de atac e de importanță maximă pentru fereastra de mercato din iarnă.
După ce a evoluat cu succes în Serie A, Ligue 1 și Premier League, Cavani e gata de al 4-lea mare campionat din carieră, La Liga. Cel mai bun randament al carierie l-a dat la PSG, pentru care a punctat de 138 de ori în 200 de meciuri de campionat (are 200 de reușite, în total, în toate competițiile). El este cel mai bun marcator din istorie pentru formația pariziană, devansându-i pe Ibrahimovic, Mbappe și Pauleta.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo