Articol scris de Alex Iuga
După ce ați ales portarul și fundașul dreapta, vă invităm să votați pe pagina noastră de facebook, cei mai buni fundași centrali care au câștigat Premier League.
Mai jos aveți cele 8 variante alese de noi pentru acest post: 4 pentru postul de fundaș central dreapta și 4 pentru postul de fundaș central stânga.
Premier League
John Terry, dezvăluiri incredibile despre Mourinho! Ce îi cerea să facă în timpul meciului
IERI LA 17:33
https://i.eurosport.com/2017/07/13/2126445.jpg

Fundași centrali dreapta

Puteți vota aici opțiunea dumneavoastră
Wes Brown
Crescut de Manchester United, Brown a fost un fundaș central agresiv, un lider în teren, mai pe scurt un jucător determinant în defensivă. Acesta a avut o carieră extraordinară la Manchester, iar după 15 ani pe Old Trafford a plecat la Sunderland, unde a stat alți 5 ani. A mai evoluat după aceea la Blackburn și la Kerala Blasters în India, iar în 2018 a decis să se retragă.
Toate trofeele din cariera sa se leagă de Manchester United: 7 titluri în Premier League, 2 FA Cup, 3 Cupe ale Ligii Angliei, 2 Supercupe ale Angliei și de 2 ori UEFA Champions League. Chiar dacă nu a fost un titular de bază în ultimii ani petrecuți pe Old Trafford, rămâne unul dintre cei mai buni fotbaliști crescuți de Manchester United.
https://i.eurosport.com/2015/08/20/1670093.jpg
Rio Ferdinand
Londonezul Rio Ferdinand a fost unul dintre cei mai buni fundași centrali din istoria lui Manchester United. Acesta s-a lansat în fotbal la West Ham United, fiind unul dintre cei mai buni jucători crescuți de ”Ciocănari”. A mai evoluat la Bournemouth, Leeds United, iar în 2002 a făcut pasul la Manchester United, unde a avut 12 ani extraordinari. În 2014 a plecat la QPR, de unde în 2015 s-a retras din activitate.
Ca și în cazul lui Wes Brown, toate trofeele din cariera lui Rio Ferdinand sunt legate de Manchester United: 6 Premier League, 3 Cupe ale Ligii Angliei, 4 Supercupe ale Angliei, un trofeu UEFA Champions League, un Campionat Mondial al cluburilor și o Supercupă a Europei.
https://i.eurosport.com/2018/09/21/2423781.jpg
Gary Cahill
Ajuns la 35 de ani, englezul este unul dintre jucătorii care au pus osul în proiectul lui Abramovich de la Chelsea. Acesta și-a început cariera la Aston Villa. A mai trecut pe la Burnley, Sheffield United,Bolton Wanderers, iar în 2012 a ajuns pe Stamford Bridge, unde a evoluat 7 sezoane, mai apoi ajungând la Crystal Palace, echipă la care evoluează și în prezent.
Toate trofeele câștigate de Cahill au fost la Chelsea: de 2 ori Premier League, de 2 ori FA Cup, o cupă a Ligii Angliei, de 2 ori Europa League și un trofeu UEFA Champions League. Toată cariera a fost un jucător subapreciat, însă peste tot unde a evoluat a fost un jucător determinant, care s-a impus la toate echipele.
https://i.eurosport.com/2018/10/01/2431573.jpg
John Terry
Actualul Assistant Manager de la Aston Villa, echipă la care și-a și încheiat cariera, este unul dintre cei mai buni fundași din istoria campionatului și al naționalei Angliei. Acesta a crescut în academia celor de la West Ham de unde a ajuns foarte repede în academia lui Chelsea. Acesta a ajuns la prima echipă a londonezilor în 2000, însă a fost imediat împrumutat un sezon la Nottingham Forest pentru 2 luni. După aceste 2 luni, și-a început cu adevărat aventura la Chelsea. A jucat 17 ani pentru londonezi, perioadă în care a cucerit tot atâtea trofee, având o medie de un trofeu pe sezon.
Printre cele mai mari realizări ale sale se află categoric cele 5 titluri de Premier League și trofeele Europa League și UEFA Champions League(una dintre cele mai mari surprize din istoria competiției, John Terry conducându-și echipa din postura de căpitan împotriva lui Bayern Munchen chiar pe Allianz Arena).
https://i.eurosport.com/2013/09/28/1099566.jpg

Fundaș central stânga

Puteți vota aici opțiunea dumneavoastră
Sol Campbell
Fostul fundaș central al celor de la Spurs, Arsenal sau Newcastle printre altele, a fost unul dintre cei mai importanți jucători în campania de titlu al celor de la Arsenal din 2004, făcând parte din acea echipă invincibilă a lui Arsene Wenger. De asemenea a fost cel mai important jucător și la Tottenham Hotspurs, unde și-a început cariera.
Actualul manager al celor de la Southend United, a reușit de-a lungul carierei să câștige nu maipuțin de 10 trofee: 2 titluri Premier League(cu Arsenal), 4 FA Cup(3 cu Arsenal, una cu Portsmouth), o cupă a Ligii Angliei cu Spurs în 1999, 2 supercupe ale Angliei cu Arsenal și un titlu de campion european U19 cu naționala Angliei.
https://i.eurosport.com/2014/02/07/1179593.jpg
Nemanja Vidic
Unul dintre cei mai buni fotbaliști crescuți la academia celor de la Steaua Roșie Belgrad(Crvena Zvezda), a avut o carieră de pus în ramă, mai ales cei 8 ani petrecuți în Premier League la Manchester United. Alături de gruparea de pe Old Trafford a obținut 17 trofee, dintre care cele mai importante sunt cele 5 titluri de Premier League + un troefu UEFA Champions League.
De asemenea are 3 trofee și cu cei de la Steaua Roșie(un titlu, o cupă și o supercupă). Dupa cei 8 ani la Manchester acesta a plecat la Inter, unde nu a impresionat, iar în 2016 a decis să se retragă din activitate. Acesta a căștigat și 2 trofee individuale: a fost desemnat de 2 ori, în 2005 și 2008, cel mai bun fotbalist sârb al anului.
https://i.eurosport.com/2019/05/20/2591911.jpg
Vincent Kompany
Actualul manager al celor de la Anderlecht, a decis să pună ghetele în cui la doar 34 de ani, în august 2020. Acesta a evoluat în cariera sa la doar 3 echipe: Anderlecht(unde și-a început și încheiat cariera), Hamburger SV, și timp de aproape 11 ani a evoluat la Manchester City. Alături de Anderlecht a reușit să câștige 2 titluri de campion, și din postura de jucător al belgienilor, a reușit în 2004 să câștige titlul de cel mai bun jucător belgian al anului.
Totuși, Manchester City a fost apogeul carierei sale. Alături de ”Cetățeni” a obținut 12 trofee dintre care 4 titluri în Premier League(Probabil vă amintiți acel gol superb marcat împotriva lui Leicester care a deschis drumul spre ultimul titlu de campioană).
https://i.eurosport.com/2020/05/10/2816731.jpg
Virgil Van Dijk
Van Dijk este de departe unul dintre cei mai buni fundași centrali din ultimii ani în Premier League. Acesta a contribuit decisiv la titlul din sezonul trecut, primul din istoria Premier League pentru Liverpool. Van Dijk și-a început cariera la academia celor de la Willem Tillburg, de unde a plecat la Groningen, iar mai apoi la primul club mare al carierei, Celtic Glasgow. Dupa 2 ani petrecuți în Scottish Premiership, acesta a ajuns în 2015 la Southampton, în Premier League. Acesta a impresionat pe toată lumea la Southampton, iar în 2018, Liverpool a plătit aproape 85 de milioane de euro pentru olandez.
După venirea acestuia, Liverpool s-a schimbat enorm. Apărarea a devenit mult mai sigură, iar rezultatele au început să apară. Un alt argument în favoarea lui van Dijk, este faptul că odată cu accidentarea acestuia, apărarea lui Liverpool a început din nou să dea rateuri. Deși nu are prea multe trofee în Anglia, este unul dintre cei mai determinanți jucători din istoria Premier League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/03/04/3005943.jpg
Cupa Mondială FIFA
"Am crezut că Messi e cel mai bun, dar Mbappe a fost devastator!" Plusul arătat de francez la CM
05/12/2022 LA 08:20
Premier League
John Terry îl sfătuiește pe Harry Kane să plece de la Tottenham! Ce motive invocă fostul fundaș
27/11/2022 LA 08:44