În această săptămână, avocaţii lui Manchester City au prezentat cazul în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv, în speranţa că decizia forului continental va fi întoarsă. În primăvară, UEFA a decis ca trupa lui Guardiola să nu mai poată participa în cupele europene pentru următoarele două sezoane, din cauza nerespectării fair play-ului financiar.
Doi ani fără Champions League reprezintă o perioadă de neconceput pentru unii jucători, iar Sterling şi De Bruyne, poate cei mai buni jucători ai campioanei ultimelor două sezoane din Premier League, par tentaţi să plece. Real Madrid e o variantă pentru amândoi, iar Sven Goran Eriksson ştie acest lucru. Totuşi, cel care s-a aflat la cârma lui City acum mai bine de un deceniu speră că cei doi fotbalişti vor alege să rămână. Suedezul e convins că Premier League le oferă mult mai multe oportunităţi, chiar dacă nu vor avea ocazia să evolueze în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume.
"Sterling și De Bruyne vor juca pentru Real Madrid dacă vor. Dar eu chiar sper să rămână în Anglia. Când te uiți la fotbalul de acolo, e altceva. De mulți ani, Premier League este cel mai bun campionat din lume, nu există niciun dubiu în acest sens. E cea mai populară ligă, oferă cele mai interesante meciuri", a declarat antrenorul suedez pentru Stats Perform News.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
IERI LA 12:22
Deşi audierile la TAS s-au încheiat, o decizie finală va fi luată abia la începutul lunii iulie, dar există o serie de speculaţii cum că Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu va întoarce decizia UEFA în cazul City.

Pep Guardiola trebuie ţinut cu orice preţ la Manchester City

Guardiola este deja de 4 ani pe Etihad, iar în vara anului viitor în expiră actualul contract cu "cetăţenii". Deşi a confirmat că va rămâne şi în stagiunea viitoare independent de decizia TAS, catalanul e la rândul său momit de alte formaţii mari.
Sven Goran Eriksson e convins că oficialii lui City trebuie să facă toate eforturile, nu doar pentru a-l ţine pe Pep şi în sezonul următor, ci pentru a-l convinge să semneze o nouă înţelegere.
"Pep este considerat unul dintre cei mai buni, dacă nu chiar cel mai bun antrenor din lume. A fost mult timp la cel mai înalt nivel. Pierderea lui înainte de încheierea contractului ar fi rău pentru Manchester City. Rău pentru fani, rău pentru jucători și rău pentru rezultate. Sper că facă tot posibilul să-l țină cel puțin până la încheierea contractului său", a mai spus marele tehnician suedez.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50