Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

The Telegraph anunţă primul mare transfer al lui Newcastle, în vară! 60 de milioane € pentru un vârf cu mari probleme

Cristian Mihală

Actualizat 12/05/2022 la 13:44 GMT+3

The Telegraph anunță că Newcastle United va înainta, imediat după finalul sezonului, o ofertă pentru atacantul Dominic Calvert-Lewin, de la Everton. "Coţofenele" sunt dispusă să aloce până la 60 de milioane de euro pentru vârful de 25 de ani.

Pep Guardiola Eddie Howe

Credit imagine: Getty Images

După ce în iarnă a cheltuit 131 de milioane de euro pentru achiziţii (Bruno Guimaraes, Chris Wood, Kieran Trippier sau Dan Burn au sosit sub comanda lui Eddie Howe), miliardararii arabi de pe Saint James Park sunt gata de un nou tur de forţă. Dacă în precedenta fereastră de transferuri scopul a fost salvarea de la retrogradare - obţinută fără emoţii -, acum se caută întărirea echipei în perspectia atacării unui loc de cupă europeană.
Misiunea nu e una uşoară, în contextul în care Newcastle nu e încă tentantă pentru jucătorii world-class, care vor să evolueze în Champions League. Ca atare, oficialii îşi îndreaptă atenţia spre cei mai buni fotbalişti de la formaţii de plan secund, iar Dominic Calvert-Lewin e jucătorul ideal pentru întărirea atacului, crede stafful tehnic.
CITEŞTE ŞI:

Calvert-Lewin, spre Newcastle

Conform The Telegraph, după terminarea sezonului (se aşteaptă probabil să se vadă dacă Everton retrogradează, pentru că astfel jucătorii ei ar deveni mult mai ieftini), Newcastle va face o propunere oficială pentru Calvert-Lewin, pe care "caramelele" nu au cum să o refuze.
Se vorbeşte de 60 de milioane de euro, ceea ce ar reprezenta record absolut pentru Newcastle. Joelinton, adus de la Hoffenheim în 2019 pentru 44 milioane de euro, este cel mai scump jucător din istoria grupării. De Calvert-Lewin s-a interesat şi Arsenal, dar "tunarii" au ieşit din joc când au văzut ce cife se vehiculează, preferând să îşi concentreze atenţia spre Gabriel Jesus. Vârful lui City costă cel mult 50 de milioane de euro şi oferă garanţii suplimentare faţă de Calvert-Lewin, crede Arteta.
Ajuns la 25 de ani, Calvert-Lewin a fost văzut mult timp copilul minune al fotbalului englez, dar "explozia" lui a întârziat. Asta şi pentru că s-a confruntat cu multe accidentări, ultima chiar în actuala stagiune, când a putut să îşi ajute formaţia în doar 14 meciuri.
16 goluri în 33 de meciuri a reuşit DCL sezonul trecut, acesta fiind cel mai prolific din cariera sa.
Un trio cu Callum Wilson şi Allan Saint-Maximin se anunţă exploziv pentru "coţofene", care potrivit sursei citate, vor mai aduce în această vară un atacant: Hugo Ekitike, vârful de 19 ani al lui Stade Reims. Acesta are un potenţial uriaş, spun specialiştii, dar e greu de crezut că îşi va putea face din start loc în ofensiva lui Newcastle.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo