Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Victoria cu Tottenham "o scutură" pe Newcastle de 28 de milioane de £! Cum e posibil așa ceva

Nicu Savin

Publicat 13/04/2024 la 22:44 GMT+3

Newcastle a zdrobit-o sâmbătă pe Tottenham, scor 4-0, în primul meci al etapei a 32-a din Premier League. Odată cu acel succes, echipa lui Eddie Howe e sigură că nu poate termina mai jos de locul 14 în acest sezon, ceea ce activează clauza obligatorie de cumpărare a tânărului Lewis Hall de la Chelsea.

NEWCASTLE UPON TYNE, ENGLAND - SEPTEMBER 27: Lewis Hall of Newcastle United looks on during the Carabao Cup Third Round match between Newcastle United and Manchester Cityat St James' Park on September 27, 2023 in Newcastle upon Tyne, England. (Photo by Ge

Credit imagine: Eurosport

Newcastle a ajuns la 3 victorii în ultimele 4 etape din Premier League, după ce s-a impus categoric în duelul de acasă cu Tottenham, scor 4-0. Alexander Isak (min.30 și min.51), Anthony Gordon (min.32) și Fabian Schar (min.87) au marcat golurile "coțofenelor" în partida de pe St James Park, în care formația londoneză a fost de nerecunoscut.
Evident, cei de la Newcastle nu pot fi decât foarte mulțumiți de rezultatul de azi, dar presa engleză scrie că odată cu acesta s-a consemnat un fapt care era evident de mult timp, dar acum e oficial. În urma succesului cu Spurs, Newcastle a ajuns la 50 de puncte și e sigură că nu poate termina mai jos de locul 14 în acest sezon.
Asta înseamnă că Newcastle e obligată să achite 28 de milioane de £ către Chelsea pentru transferul definitiv al tânărului Lewis Hall. Fundașul stânga de 19 ani a ajuns în vara trecută sub comanda lui Eddie Howe sub formă de împrumut, dar în contract a fost stipulată o clauză prin care Newcastle se obligă să-l cumpere definitiv dacă sunt îndeplinite anumite condiții.

Newcastle, obligată să achite 28 de milioane de £ pentru Lewis Hall

Conform Daily Mail, ultima condiție pentru ca acea clauză să se activeze era ca echipa lui Eddie Howe să termine în top 14. Ca atare, acum e clar că Chelsea va primi suma respectivă la finalul sezonului actual, iar Hall va deveni definitiv fotbalistul lui Newcastle.
În decembrie, întrebat dacă condițiile au fost îndeplinite, Eddie Howe a răspuns tranșant: "Probabil îl întrebi pe omul greșit, nu sunt 100% sigur. Pentru mine, el este aici acum, este un jucător al lui Newcastle. Dar cred că există anumite criterii pe care trebuie să le îndeplinească. Lewis este un jucător cu adevărat talentat. Are calități tehnice uriașe. Este creativ și are o pasă finală foarte bună. Este un fundaș lateral foarte bun în atac. Are anumite lucruri de învățat în defensivă, la care lucrăm cu el.Dar el este la o vârstă fragedă și s-a transformat recent în fundaș stânga. Trebuie să se înțeleagă faptul că îi poate lua puțin timp pentru a obține soliditatea defensivă pe care o căutăm, dar este un jucător atât de promițător.".
Lewis Hall a bifat numai 16 meciuri pentru Newcastle în acest sezon, în toate competițiile, dar de cele mai multe ori a intrat din postura de rezervă. Cel mai probabil, Newcastle nu ar fi plătit suma de 28 de milioane de £ la vară pentru fundaș, dacă nu ar fi existat acea cluază obligatorie. În această afacere este meritul celor de la Chelsea, care au fost extrem de pricepuți atunci când s-a făcut contractul și acum se vor alege cu o sumă importantă, pe un jucător care nu ar fi avut loc în echipa lui Pochettino.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo