Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

The Times: Chelsea ar putea intra în faliment. Klopp: "Responsabil e unul singur: Putin!"

Cristian Mihală

Publicat 11/03/2022 la 14:55 GMT+2

Tehnicianul german Jurgen Klopp, antrenorul echipei engleze de fotbal FC Liverpool, a vorbit despre sancţiunea dictată împotriva proprietarului clubului Chelsea Londra, miliardarul rus Roman Abramovich, afirmând că "executivul britanic a acţionat corect".

Jürgen Klopp manager of Liverpool during a training session at AXA Training Centre on February 25, 2022 in Kirkby, England

Credit imagine: Getty Images

Antrenorul german a fost întrebat într-o conferinţă de presă despre sancţiunea pe care Guvernul a impus-o joi lui Abramovich şi clubului patronat de acesta, care nu mai poate vinde, cumpăra jucători sau prelungi contracte, precum şi să vândă bilete.
"Angajaţii clubului Chelsea nu au nicio vină. Responsabil este unul singur, Vladimir Putin. Nu ştiu ce rol a jucat Abramovich în toată această chestiune, dar din câte se spune, i-a fost aproape. Eu cred că guvernul a acţionat corect", a spus tehnicianul german.
Numele miliardarului rus figurează pe lista britanică a sancţiunilor vizând conturile şi companiile magnaţilor pro-Kremlin, Abramovich fiind descris ca un oligarh cu o legătură strânsă de decenii cu preşedintele rus Vladimir Putin. Abramovich a dezminţit însă astfel de legături.
Oligarhul rus a anunţat săptămâna trecută că scoate la vânzare clubul londonez, dar procesul este incert în prezent, întrucât activitatea lui Chelsea este reglementată acum de o licenţă specială guvernamentală.
CITEȘTE ȘI:

Presa engleză, despre ultimele măsuri împotriva lui Abramovich

Sancţiunile care lovesc Chelsea și pe Abramovich sunt capul de afiş al publicaţiilor britanice de vineri.
"Haos, criză, prăbuşire"..., titra vineri presa britanică la unison, după sancţiunile decise joi de guvernul britanic împotriva lui Roman Abramovich.
Toate bunurile miliardarului rus au fost îngheţate, începând cu clubul Chelsea, a cărui vânzare, între alte consecinţe, a fost suspendată. "Chelsea a lui Abramovich lovită de sancţiuni", scria sobru The Independent, în timp ce pentru Guardian, acest episod marchează "sfârşitul erei Abramovich la Chelsea".
"Sponsorii o părăsesc pe Chelsea, rivalii privesc la jucătorii săi şi teama se instalează în rândul salariaţilor clubului", a descris Daily Express.
Pentru Daily Mirror, "Abramovich profită de decenii de relaţia cu Putin, iar compania sa siderurgică poate ajuta la construirea de tancuri care ucid copii ucraineni".
The Times avertizează că "Chelsea ar putea intra în faliment", reamintind că vânzarea biletelor a fost interzisă, transferurile suspendate, în timp ce sponsorul principal al clubului, operatorul telefonic Three, a suspendat finanţarea clubului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo