Antrenorul german a fost întrebat într-o conferinţă de presă despre sancţiunea pe care Guvernul a impus-o joi lui Abramovich şi clubului patronat de acesta, care nu mai poate vinde, cumpăra jucători sau prelungi contracte, precum şi să vândă bilete.
"Angajaţii clubului Chelsea nu au nicio vină. Responsabil este unul singur, Vladimir Putin. Nu ştiu ce rol a jucat Abramovich în toată această chestiune, dar din câte se spune, i-a fost aproape. Eu cred că guvernul a acţionat corect", a spus tehnicianul german.
Numele miliardarului rus figurează pe lista britanică a sancţiunilor vizând conturile şi companiile magnaţilor pro-Kremlin, Abramovich fiind descris ca un oligarh cu o legătură strânsă de decenii cu preşedintele rus Vladimir Putin. Abramovich a dezminţit însă astfel de legături.
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp a detectat principalul avantaj al lui Liverpool înainte de finala Champions League
ACUM 15 ORE
Oligarhul rus a anunţat săptămâna trecută că scoate la vânzare clubul londonez, dar procesul este incert în prezent, întrucât activitatea lui Chelsea este reglementată acum de o licenţă specială guvernamentală.
CITEȘTE ȘI:
PRIMUL INTERVIU DAT DE ABRAMOVICH CA PATRON AL LUI CHELSEA. CE SPUNEA MILIARDARUL ACUM 19 ANI

Presa engleză, despre ultimele măsuri împotriva lui Abramovich

Sancţiunile care lovesc Chelsea și pe Abramovich sunt capul de afiş al publicaţiilor britanice de vineri.
"Haos, criză, prăbuşire"..., titra vineri presa britanică la unison, după sancţiunile decise joi de guvernul britanic împotriva lui Roman Abramovich.
Toate bunurile miliardarului rus au fost îngheţate, începând cu clubul Chelsea, a cărui vânzare, între alte consecinţe, a fost suspendată. "Chelsea a lui Abramovich lovită de sancţiuni", scria sobru The Independent, în timp ce pentru Guardian, acest episod marchează "sfârşitul erei Abramovich la Chelsea".
"Sponsorii o părăsesc pe Chelsea, rivalii privesc la jucătorii săi şi teama se instalează în rândul salariaţilor clubului", a descris Daily Express.
Pentru Daily Mirror, "Abramovich profită de decenii de relaţia cu Putin, iar compania sa siderurgică poate ajuta la construirea de tancuri care ucid copii ucraineni".
The Times avertizează că "Chelsea ar putea intra în faliment", reamintind că vânzarea biletelor a fost interzisă, transferurile suspendate, în timp ce sponsorul principal al clubului, operatorul telefonic Three, a suspendat finanţarea clubului.
Liga Campionilor UEFA
Tatăl lui Luis Diaz dezvăluie secretul starului de la Liverpool: "Am crezut că va muri"
ACUM O ZI
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42