În 2003, Roman Abramovich cumpăra clubul Chelsea și acorda un interviu foarte interesant pentru cei de la Financial Times. Oligarhul rus a transformat-o în ultimii 19 ani pe Chelsea într-una din cele mai importante echipe ale Europei, câștigând numeroase titluri și cupe în Anglia, dar și trofeul UEFA Champions League în două rânduri. Acum, el se numără printre oligarhii ruși sancționați de către guvernul britanic, iar sancțiunile afectează în mod direct Chelsea, clubul urmând să traverseze o perioadă extrem de dificilă, plină de incertitudine.
Matthew Garrahan realiza în iulie 2003 primul interviu cu Roman Abramovich în calitate de patron al lui Chelsea. Încă din primul moment, miliardarul rus a subliniat faptul că nu caută să primească ceva în schimb de la clubul londonez, ci că preferă să privească activitatea pe care o desfășoară la Chelsea ca pe un hobby:
"Am făcut o analiză timp de mai multe luni a cluburile de care eram interesat. Chelsea a avut cele mai multe plusuri și a fost varianta ideală. Eu cred că pot aduce multe plusuri clubului.
Premier League
Vânzarea lui Chelsea, în aer! Abramovich, bănuit de rea credință! Ce au descoperit autoritățile
ACUM 14 ORE
Nu privesc lucrurile ca fiind o investiție. Mă uit ca la un hobby, mai mult ca un sport, decât o investiție. Mă uit ca la ceva cu care pot să mă distrez mai degrabă decât ceva de la care să aștept să primesc ceva înapoi", spunea Roman Abramovich în 2003.
Citește și:

Întrebările legate de Vladimir Putin, incomode pentru Roman Abramovich

La 19 ani de la interviul pe care l-a realizat cu Roman Abramovich, Matthew Garrahan a vorbit despre modul în care a decurs întâlnirea cu patronul lui Chelsea. Acesta a răspuns întrebărilor prin intermediul unui translator și a fost extrem de timid pe toată durata interviului, potrivit jurnalistului de la Financial Times.
De asemenea, în momentul în care a fost întrebat de legăturile sale cu Vladimir Putin, Abramovich a părut deranjat și a declarat că nu are o vreo relație specială președintele Rusiei în afară de relația guvernator-președinte. În perioada 2001-2008, Abramovich a fost guvernatorul districtului autonom Ciukotka, o regiune din nord-estul Rusiei.

Abramovich era încântat să se afle în Anglia în 2003

Pentru Roman Abramovich, Anglia era un loc perfect, în care se simțea foarte bine. În interviul acordat celor de la Financial Times, patronul lui Chelsea a dat de înțeles că nu caută să fie în centrul atenției, iar în Anglia, oamenii sunt atenți tine câteva zile, după care uită de tine:
"Iubesc Anglia. Copiii mei vor merge la școală aici în cele din urmă. Am și o casă aici. Pentru mine este locul perfect. În Rusia, Anglia este privită ca un loc foarte bun, cu o educație și o cultură de cel mai înalt calibru.
Este foarte plăcut să fiu aici, te simți confortabil și nu simți că oamenii te urmăresc mereu. Sunt sigur că oamenii vor fi atenți la mine trei sau patru zile, dar acest lucru va trece. Vor uita cine sunt și acest lucru îmi place", mai spunea Roman Abramovich în 2003.
În urma sancțiunilor anunțate joi de către guvernul britanic, sancțiuni care îi privesc pe mai mulți oligarhi ruși din Marea Britanie, printre care și Roman Abramovich, situația de la Chelsea s-a complicat. În acest moment, echipa nu mai poate cumpăra sau vinde jucători, dar nici nu mai poate negocia prelungirea contractelor. De asemenea, Chelsea nu mai poate vinde bilete, singurii spectatori care se pot afla în tribune la meciurile de pe Stamford Bridge urmând să fie fanii cu abonamente.
https://i.eurosport.com/2022/03/10/3335247.jpg
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
ACUM 18 ORE
Premier League
Christian Eriksen ar vrea să joace din nou în Champions League! Ce a spus despre viitorul său
ACUM O ZI