Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ultimele informații despre accidentarea lui Van Dijk: perioada de recuperare, operația și revenirea

Vlad Dumitrescu

Actualizat 24/10/2020 la 11:53 GMT+3

Liverpool are parte de o adevărată provocare în acest sezon: va trebui să se descurce fără, probabil, cel mai important jucător al echipei pregătită de Jurgen Klopp.

Virgil van Dijk (Liverpool)

Credit imagine: Getty Images

Virgil van Dijk s-a accidentat grav în derby-ul dintre Everton și Liverpool, scor 2-2, după o intrare criminală a lui Jordan Pickford, portarul "caramelelor", în prima repriză.
Liverpool a emis după meci un comuicat oficial în care a anunțat că Virgil van Dijk a suferit o accidentare severă la ligamentele genunchiului. Fundașul olandez va suferi o intervenție chirurgicală în următoarea perioadă.

Ce a declarat Jurgen Klopp?

Klopp a confirmat la conferința de presă de vineri că Liverpool nu știe în acest moment cât va lipsi Virgil van Dijk, după ce olandezul a fost victima unei intrări horror a lui Jordan Pickford în derby-ul cu Everton.
”Virgil a fost aici, este ok. Dar în ceea ce privește când va avea loc operația și alte lucruri de acest gen, nu cred că are rost să venim cu un program în fiecare zi. Dar totul va fi ok și se va întâmpla când este potrivit. Este într-o stare bună”, a declarat germanul.
În ceea ce privește cât va dura recuperarea lui Van Dijk, Klopp nu este optimist: ”Nici nu vrem să știm, ca să fiu sincer. Va dura ceva, asta este clar. Toți oamenii sunt diferiți așa că nu trebuie să limităm discuția prin a vedea cât a durat la alții. De la un punct încolo ține de fiecare persoană în parte pentru că fiecare gestionează diferit lucrurile”, a adăugat Klopp.

Cât ar putea să lipsească Virgil van Dijk?

Până se va opera, este dificil de estimat mai ales pentru că fiecare sportiv se recuperează diferit, unele corpuri se recuperează în mod natural mai rapid decât altele. Alex Oxlade-Chamberlain a suferit o accidentare similară în 2018 și a lipsit în jur de 10 luni.
Totuși, alții au revenit mai rapid. Cum ar fi Florian Lejeune de la Newcastle, cel care s-a întors în doar 140 de zile, tot în 2018. Cel mai cunoscut caz este al lui Roberto Baggio care s-a întors după doar 77 de zile în 2002, pe când avea 34 de ani.

PRIMA REACȚIE A LUI VIRGIL VAN DIJK

"În această după-amiază (n.r. - sâmbătă) m-am întâlnit cu medicul pentru a planifica în cel mai mic detaliu procesul de recuperare, ca urmare a accidentării suferite la meciul cu Everton. Acum sunt 100% concentrat asupra recuperării și voi face tot ce pot ca să revin pe teren cât mai repede.
În ciuda dezamăgirii mele evidente, sunt convins că mă voi întoarce pe teren mai bun, mai în formă și mai puternic ca niciodată, cu ajutorul lui Dumnezeu. În fotbal, ca și în viață, sunt de părere că totul se întâmplă cu un scop și este important să nu renunți, indiferent de suișuri și coborâșuri. Cu sprijinul soției, copiilor, familiei și tuturor celor de la Liverpool, sunt pregătit pentru provocarea care mă așteaptă.", a scris olandezul pe contul său de Twitter.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League, etapa a 6-a
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo