După ce nu a fost inclus pe lista UEFA pentru Europa League, Mesut Ozil a mai primit o lovitură. El nu a fost inclus nici pe lista jucătorilor lui Arsenal pentru Premier League, astfel că aventura sa la echipa din nordul Londrei s-ar putea încheia într-un mod foarte neplăcut. Germanul şi-a făcut cunoscut punctul de vedere pe reţelele de socializare şi devine din ce în ce mai clar că decizia nu are legătură directă cu latura sportivă.
Owen Hargreaves, fost jucător important în naţionala Angliei, dar şi la câteva din marile formaţii din Europa, e contrariat de modul în care oficialii de pe Emirates îl tratează pe neamţ.
"Vorbim despre un fotbalist care a câștigat Cupa Mondială, a jucat la cel mai înalt nivel și e o rușine că nu e în lot. Poate că nu e pe gustul oricărui privitor de fotbal, dar Ozil e pe gustul meu când vreau să privesc o partidă. Când are lângă el cei mai buni colegi evoluează la cel mai înalt nivel, s-a văzut asta în naționala Germaniei.
Fotbal
Van der Vaart îl distruge pe Messi: "Ție nu îți e rușine!?". Cadrul incredibil surprins în City-PSG
25/11/2021 LA 09:26
E foarte trist pentru un astfel de jucător, ar trebui să fie în lot pentru Premier League, pentru Europa League! E cel mai bun pasator din fotbal după Lionel Messi!", a spus Owen Hargreaves, potrivit Daily Mail.
Cele mai multe pase decisive reuşite în ultimii 10 ani
  • Lionel Messi - 146
  • Di Maria - 116
  • Thomas Muller - 113
  • Kevin De Bruyne - 102
  • Mesut Ozil - 101

Wenger e şi el de partea lui Mesut Ozil

Ozil e cel mai vechi jucător din lotul lui Arteta, ajungând pe Emirates în 2013 şi e cel mai bine plătit jucător din lot (350.000 de £ pe săptămână).
Deşi admite că Arsenal ar fi trebuit să aibă o altă atitudine în raport cu neamţul, Wenger i-a transmis un mesaj clar: în loc să se lamenteze pe reţelele de socializare, ar trebui să strângă din dinţi şi să îi arate lui Arteta că a greşit. Lotul de Premier League poate suferi modificări în ianuarie, astfel că doar de Ozil depinde să găsească resursele pentru a-i demonstra staffului tehnic că e nevoie de el.
"Nu ştiu exact ce se întâmplă la Arsenal, dar vreau să spun un singur lucru: fotbaliştii creativi sunt mai sensibili şi au nevoie mereu să fie încurajaţi şi să se simtă apreciaţi. Pentru a putea da pase decisive ai nevoie de încredere. Ozil e un jucător excepţional, dar nu a primit această încredere. Ceea ce se întâmplă acum între el şi club are şi o altă componentă decât cea sportivă, sunt convins. Acest băiat a făcut lucruri, e campion mondial, e un fotbalist de excepţie. De ce nu joacă deloc? De ce nu e nici măcar pe lista pentru Premier League? Nu ştiu. Când eşti jucător, trebuie să respecţi deciziile managerului şi să lupţi în fiecare moment să îţi recâştigi locul în echipă să îi arăţi că e nevoie de tine. Şi Ozil poate lupta, în ciuda a tot ce se spune. Doar de el depinde să redevină o soluţie pentru Arsenal", a spus Wenger, citat de The Mirror.
Fără Ozil, Arsenal vrea în etapa a 6-a din Premier League să facă uitată înfrângerea de pe terenul lui Manchester City. "Tunarii" primesc duminică, de la 21:15, vizita lui Leicester, partida fiind transmisă în direct de Eurosport 1 şi Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de la Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/20/2918611.png
Premier League
Manchester United - Manchester City | 5 fotbaliști care au evoluat la cele două mari rivale
06/11/2021 LA 06:18
Liga Campionilor UEFA
Au mai rămas 8! Cotele la câştigarea Champions League, înainte de sferturi. Bayern, depăşită
18/03/2021 LA 07:59