După ce în urmă cu mai multe luni șoca, dezvăluind că a pierdut 6,5 milioane de euro la poker, atacantul a făcut noi dezvăluiri în care a admis că a fost la un pas să își piardă toată averea. Din fericire, Bendtner a fost suficient de norocos să conștientizeze la timp la ce pericole se expune și a renunțat la gambling.
Promovat de Arsenal din propria Academie în 2005, vârful a rezistat pe Emirates timp de 9 sezoane. Vârful a avut șansa să impresioneze de la debut și, după câteva sezoane în care s-a remarcat, oficialii clubului s-au grăbit să îi facă o ofertă de prelungire a contractului de 60.000 de euro/săptămână.
Odată ce a început să aibă mai mulți bani decât putea cheltui, pentru jucătorul care acum evoluează la Tarnby FF, în liga a 4-a daneză, a început coșmarul. Pokerul nu a fost singurul său viciu: pe fondul consumului de alcool, Bendtner obișnuia să joace sume uriașe și la ruletă.
Premier League
Fotbalistul care a marcat cel mai rapid gol din Premier League, ca rezervă, s-a retras la 33 de ani
03/06/2021 LA 13:05
"Eram atât de beat că nici nu puteam să stau la masă. Mă gândeam că nu poate fi atât de greu la ruletă: Roșie-neagră, roșie-neagră? Ce e complicat? După 90 de minute, pierdusem 400.000 de lire", a spus vârful pentru The Guardian.

Marea șansă a lui Niklas Bendtner

Drumul pe care o luase era unul cu un singur final - falimentul -, însă atacantul a avut șansa să își dea seama că își bate joc de toată munca depusă încă de când era un copil și visa să devină fotbalist profesionist. Anturajul nu l-a ajutat, dar Bendtner a devenit suficient de matur încât să spună "stop" stilului de viață care începuse să îl consume enorm din punct de vedere mental.
"Când ajungi să te gândești că poți deveni falit, îți spui "Asta trebuie să se oprească". Din fericire, am reușit să îmi recuperez o parte din pierderi, dar a fost atât de riscant. Incredibil de riscant, chiar și pentru mine. A fost ca un semnal de alarmă și am reușit să mă trezesc. Problema a fost că nu am avut pe nimeni în viața mea care să îmi spună "nu!". Toți spuneau ce voiam eu să aud, a trebuit să conștientizez singur anumite lucruri", a mai spus atacantul de 32 de ani.
Premier League
"L-am insultat pe Wenger, astfel încât să mă lase să mă transfer!". Cum a funcţionat tactica
11/12/2020 LA 15:03
Cupa Mondială FIFA
Lovitură pentru Southgate! Un jucător al naționalei Angliei a părăsit lotul pentru Cupa Mondială
ACUM 18 ORE