Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

United - Burnley 0-2. Cât mai rezistă Solskjaer pe banca "diavolilor"?

Cristian Mihală

Actualizat 23/01/2020 la 00:17 GMT+2

Manchester United a fost învinsă pe teren propriu de codașa Burnley, scor 0-2, iar viitorul lui Ole Gunnar Solskjaer devine din nou incert.

Jay Rodriguez of Burnley

Credit imagine: Getty Images

Partida de pe Old Trafford avea o importanță enormă pentru gazde. Pe lângă faptul că ar fi vrut să își ia revanșa în fața propriilor suporteri, după eșecul cu marea rivală, Liverpool, United se putea apropia de locul 4, ultimul care duce în Champions League. "Diavolii" sperau să profite de egalul lui Chelsea cu Arsenal și aveau ocazia să "vină" la doar trei puncte de trupa lui Lampard.
Doar că United ne-a obișnuit în acest sezon cu meciuri bune contra formațiilor mari (lucru care i-a salvat în mai multe rânduri scaunul lui Solskjaer) și insuccese cu echipele mult mai slab cotate. Iar istoria avea să se repete, după un meci în care tehnicianul norvegian al lui United și-a arătat încă o dată limitele. Fără golgheterul Rashford, stafful tehnic l-a "uitat" pe bancă pe Mason Greenwood. Puștiul din ofensivă a avut prestații excelente în acest sezon, explozia sa dinamizând de multe ori atacul unei formații care altfel pare lipsită de vlagă.
În consecință, United a dominat, dar fără a pune o presiune constantă pe poarta adversă. Mai mult, spre finalul primei reprize, Chris Wood a deschis scorul, la primul șut pe poartă al echipei lui Sean Dyche.
În partea a doua, gazdele s-au năpustit în atac, însă echipa nu a avut busolă. Burnley a arătat în multe momente ca formația de acum două sezoane, când uimea Anglia, cu o apărare extrem de exactă și contra-atacuri tăioase. Așa s-a născut golul doi al oaspeților, când, după o combinație Wood - Jay Rodriguez, care a făcut șah mat defensiva adversă, acesta din urmă a reușit golul etapei.
picture

United - Burnley. Golul lui Jay Rodriguez

Deși a avut mai mult de o jumătate de oră la dispoziție să reacționeze, United a dezamăgit, partida terminându-se cu un Old Trafford gol. Sătui de jocul atât de slab al favoriților, mai mult de trei sferturi din cei 73.000 de suporteri au părăsit arena.
Victoria lui Burnley este una istorică, în condițiile în care nu se mai impusese din 1962 pe Teatrul Viselor. Succesul din această seară îi permite să privească cu mai multă încredere următoarele etape, după ce s-a depărtat la 7 puncte de primul loc care retrogradează. În ceea ce o privește pe United, acesta e la șase puncte de locul 4, iar scaunul lui Solskjaer se clatină tot mai serios. În plus, e nevoie urgent de transferuri pentru a se mai păstra șanse la locul 4, iar săptămâna viitoare se va încheia perioada de mercato.

Rezultatele etapei în Premier League

Aston Villa - Watford 2-1
Bournemouth - Brighton 3-1
Crystal Palace - Southampton 0-2
Everton - Newcastle 2-2
Sheffield United - Manchester City 0-1
Chelsea - Arsenal 2-2
Leicester - West Ham 4-1
Tottenham - Norwich 2-1
Manchester United - Burnley 0-2
A mai rămas de jucat:
Wolverhampton - Liverpool (joi, ora 22:00, Eurosport 1)
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol