Leeds a reușit deja 7 achiziții în actuala perioadă de mercato, cea mai importantă fiind fără doar și poate Rodrigo Moreno, de la Valencia, care a fost adus în Premier League pentru 30 de milioane de euro + bonusuri (recordul clubului ca sumă de transfer).
Acum, oficialii britanicilor au bătut palma cu Freiburg pentru Robin Koch, un fundaș central de 24 de ani, care poate juca și închizător.
Robin Koch (3 selecții în naționala mare a Germaniei) a refuzat Leipzig și Tottenham, fiind fermecat de posibilitatea de a lucra cu Bielsa, anunță Bild.
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
25/09/2022 LA 08:44
Mutarea se va face pentru 14,5 milioane de euro, și ea s-a perfectat după ce Brighton a refuzat să îl vândă definitiv pe Ben White, cel care a fost stâlpul apărării în sezonul trecut, în care Leeds a obținut promovarea.
Koch este excelent cu mingea la picior, reușind de multe ori să urce decisiv în atac și altfel decât la fazele fixe (unde e un adevărat turn de control, la cei 190 cm).
https://i.eurosport.com/2020/07/23/2854666.jpg

Marele pariu al lui Bielsa la Leeds: Rodrigo De Paul

Perioada de mercato se întinde până în octombrie, din cauza pandemiei, iar Leeds pregătește și alte mutări extrem de sonore.
În prezent, se negociază pentru Rodrigo De Paul (Udinese), unul dintre cei mai creativi mijlocași din Serie A.
The Telegraph scrie că englezii pun la bătaie 35 de milioane de euro pentru semnătura mijlocașului de 26 de ani.
Argentinianul (are 17 selecții în prima reprezentativă a "pumelor") poate juca în centru, dar și în flancul stâng.
7 goluri și 6 assisturi în sezonul precedent de Serie A
Acesta a jucat împreună cu Rodrigo Moreno la Valencia, iar Bielsa vrea ca parteneriatul excelent dintre cei doi să continue și în Premier League.
Nu în ultimul rând, Leeds a pus la bătaie alte 20 de milioane de euro pentru Josko Gvardiol, fundașul central de 18 ani al lui Dinamo Zagreb care a uimit întreaga Europă. Marile cluburi îl curtează, dar Leeds a venit cu o ofertă de nerefuzat pentru un fundaș. Posibil ca Gvardiol să nu fie o soluție din primul sezon pentru Leeds, însă talentul lui e uriaș și mulți îl compară deja cu Van Dijk pentru eleganța din joc și leadershipul pe care îl afișează la o vârstă atât de precoce.
În total, pentru Robin Koch și Rodrigo De Paul și Josko Gvardiol, Leeds pune la bătaie 64,5 milioane de euro, mijlocașul lui Udinese urmând a fi cea mai scumpă achiziție din istoria grupării de pe Elland Road.
Leeds debutează în noul sezon de Premier League sâmbătă, pe Andield Road, împotriva campioanei Liverpool, într-o partidă ce poate fi urmărită pe Eurosport 1 începând de la ora 19:30

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Liga
Marcelo Bielsa, aproape de a prelua o echipă de tradiție! "El Loco" și-a dat deja acordul
15/06/2022 LA 16:23
Premier League
Bielsa, rămas bun de la jucătorii și staff-ul lui Leeds! Clubul, mesaj emoționant pentru argentinian
28/02/2022 LA 16:12