După o promovare istorică, după 16 ani, lui Bielsa i s-a promis un buget de transferuri generos. Până acum, excentricul tehnician nu a făcut vreo mutare sonoră, dar în presă s-a scris intens că argentinianul caută întăriri în atac. Acolo unde Patrick Bamford, care oricum nu a impresionat în ultimul sezon, în ciuda promovării, nu avea vreun contracandidat pe post.
Leeds a încercat să îl aducă pe Odsonne Edouard, golgheterul lui Celtic, dar pretențiile scoțienilor au considerate prea mari. S-a testat și pista Che Adams, însă Southampton a ținut și ea la preț.

Rodrigo Moreno, la Leeds: la a doua experiență în Premier League

Fotbal
Dezvăluirea unui coleg al lui Haaland: "E un ciudat, măncâncă precum un urs"
26/11/2021 LA 11:51
În cele din urmă, oficialii nou promovatei în Premier League s-au oprit asupra lui Rodrigo Moreno, atacantul Valenciei. În vârstă de 29 de ani, ibericul crescut la Academia lui Real Madrid prezintă marele avantaj că poate evolua și ca vârf împins și ca atacant de bandă.
Pentru transferul său de pe Mestalla, Leeds va oferi o sumă impresionantă: 30 de milioane de euro + bonusuri în funcție de performanțe. Ibericul se transformă astfel în cel mai scump jucător cumpărat vreodată de formația de pe Elland Road. Precedentul record fusese stabilit chiar în iarnă, când Leeds a cheltuit 17 milioane de euro pentru a-l aduce pe Helder Costa de la Wolves.
35 de goluri în 141 de partide a reușit Rodrigo pentru Valencia, formație la care evolua din 2015. Odată cu sosirea pe Mestalla, ibericul a devenit o prezență constantă și la naționala Spaniei, unde a adunat în acest timp 22 de prezențe (8 goluri).
Rodrigo nu se află la prima experiență în Anglia, în stagiunea 2010-2011 fiind împrumutat de Benfica la Bolton. La momentul respectiv, vârful, pe atunci încă un adolescent, nu s-a adaptat, reușind doar un gol și un assist în 17 prezențe pentru "The Wanderers".
Rodrigo a făcut în această dimineață vizita medicală, înainte de oficializarea transferului său la Leeds United.
În prima etapă din noul sezon din Premier League Leeds va juca în deplasare, pe 12 septembrie, contra campioanei Liverpool. Partida va fi transmisă în direct pe Eurosport 1.
Premier League
Topul campionatelor unde se aleargă cel mai mult la intensitate maximă! Premier League, abia pe 3
16/11/2021 LA 14:26
Fotbal
Ce sume pot pune la bătaie pe transferuri granzii Angliei pentru a respecta fair-playul financiar
12/11/2021 LA 12:48