După o promovare istorică, după 16 ani, lui Bielsa i s-a promis un buget de transferuri generos. Până acum, excentricul tehnician nu a făcut vreo mutare sonoră, dar în presă s-a scris intens că argentinianul caută întăriri în atac. Acolo unde Patrick Bamford, care oricum nu a impresionat în ultimul sezon, în ciuda promovării, nu avea vreun contracandidat pe post.
Leeds a încercat să îl aducă pe Odsonne Edouard, golgheterul lui Celtic, dar pretențiile scoțienilor au considerate prea mari. S-a testat și pista Che Adams, însă Southampton a ținut și ea la preț.

Rodrigo Moreno, la Leeds: la a doua experiență în Premier League

Cupa Mondială FIFA
Heung-Min Son a fost operat cu succes și va fi apt pentru Campionatul Mondial din Qatar
05/11/2022 LA 14:34
În cele din urmă, oficialii nou promovatei în Premier League s-au oprit asupra lui Rodrigo Moreno, atacantul Valenciei. În vârstă de 29 de ani, ibericul crescut la Academia lui Real Madrid prezintă marele avantaj că poate evolua și ca vârf împins și ca atacant de bandă.
Pentru transferul său de pe Mestalla, Leeds va oferi o sumă impresionantă: 30 de milioane de euro + bonusuri în funcție de performanțe. Ibericul se transformă astfel în cel mai scump jucător cumpărat vreodată de formația de pe Elland Road. Precedentul record fusese stabilit chiar în iarnă, când Leeds a cheltuit 17 milioane de euro pentru a-l aduce pe Helder Costa de la Wolves.
35 de goluri în 141 de partide a reușit Rodrigo pentru Valencia, formație la care evolua din 2015. Odată cu sosirea pe Mestalla, ibericul a devenit o prezență constantă și la naționala Spaniei, unde a adunat în acest timp 22 de prezențe (8 goluri).
Rodrigo nu se află la prima experiență în Anglia, în stagiunea 2010-2011 fiind împrumutat de Benfica la Bolton. La momentul respectiv, vârful, pe atunci încă un adolescent, nu s-a adaptat, reușind doar un gol și un assist în 17 prezențe pentru "The Wanderers".
Rodrigo a făcut în această dimineață vizita medicală, înainte de oficializarea transferului său la Leeds United.
În prima etapă din noul sezon din Premier League Leeds va juca în deplasare, pe 12 septembrie, contra campioanei Liverpool. Partida va fi transmisă în direct pe Eurosport 1.
Premier League
Liverpool e diperată să-și întărească mijlocul terenului! Klopp vrea un jucător din Bundesliga
01/11/2022 LA 12:21
Premier League
"Îmi pare rău de situație!". Jurgen Klopp nu are soluții să scoată Liverpool din pasa proastă
30/10/2022 LA 09:59