Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wolves, în pericol după falimentul companiei Thomas Cook

Cosmin Cioboata

Publicat 07/10/2019 la 14:50 GMT+3

Wolves se află sub presiune după ce acționarul majoritar Fosun a înregistrat o pierdere de 1,7 miliarde de lire. Investitorii de la Wolves dețineau acțiuni și în cadrul companiei de turism Thomas Cook, care a declarat luni intrarea în faliment.

Wolves' Diogo Jota was left frustrated by Brighton at Molineux

Credit imagine: PA Sport

Fosun a început parteneriatul cu Thomas Cook în urmă cu cinci ani și deținea 18% din acțiuni. Thomas Cook a îngregistrat pierderi enorme, în valoare de 1,7 milarde de lire.
Conducerea lui Wolves a declarat că falimentul companiei Thomas Cook nu va influența în niciun fel clubul din Premier League. Fosun se află de trei ani la conducerea echipei din Anglia. Guo Guangchang este omul care a cumpărat clubul și l-a propulsat până pe locul șapte în sezonul trecut din Premier League.

350 milioane de lire este valoarea clubului Wolves

Compania din China a cumpărat-o pe Wolves în 2016, pe când aceasta evolua în Championship. 45 de milioane de lire au plătit investitorii atunci, iar acum estimează că valoare totală a clubului ajunge undeva la 350 milioane de lire. La începutul lunii septembrie, compania Fosun a anunțat că dorește să găsească un nou investitor pentru Wolves. Chinezii s-au oferit să vândă 20% din acțiunile clubului. Cu toate acestea, fanii lui Wolves nu ar trebui să aibă emoții dacă luăm în considerare averea patronului Cuangchang: 5 miliarde de lire.
Wolves striker Raul Jimenez (left) sees no reason why the club should not dream of FA Cup glory
Jorge Mendes a avut și el o contribuție semnificativă la evoluția lui Wolves din ultimii doi ani. Agentul s-a implicat permanent în acțiunile clubului, pe tot drumul din Championship și până în Europa League. Un alt om care a fost alături de echipă în momentele dificile a fost antrenorul Nuno Espirito Santo, cu care Wolves a promovat în 2018 în Premier League.
Sezonul trecut, Wolves a ajuns până în semifinalele FA Cup și a terminat pe locul șapte în campionat. A fost cea mai bună poziție ocupată de club după anul 1980. După șase etape din actualul sezon, Wolves se află pe penultimul loc, fără nicio victorie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo