Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Englezii au cedat! Chelsea va fi vândută în următoarele săptămâni, dar Abramovich nu poate beneficia o sumă uriașă

Ion Alexandru

Actualizat 12/03/2022 la 12:44 GMT+2

Chelsea a fost prinsă într-un blocaj financiar fără precedent, iar Guvernul de la Londra îi va da o dispensă pentru a putea permite vânzarea. Este încă neclar cum va putea încasa Roman Abramovich suma de vânzare a clubului, în condițiile în care rusul este pe lista oligarhilor care îl susțin pe Vladimir Putin.

NORWICH, ENGLAND - MARCH 10: Mason Mount celebrates with Kai Havertz of Chelsea after scoring their team's second goal during the Premier League match between Norwich City and Chelsea at Carrow Road on March 10, 2022 in Norwich, England. (Photo by Julian

Credit imagine: Getty Images

Chelsea va primi o "licență specială" prin care banca americană Raine să poată duce la bun sfârșit vânzarea clubului. Abramovich s-a ales cu înghețarea bunurilor din Marea Britanie după ce Guvernul de la Londra a hotărât să acționeze împotriva oamenilor apropiați lui Putin, președintele rus care a hotărât invadarea Ucrainei.
Publicația online The Athletic scrie că în următoarele 6 săptămâni clubul se va vinde, iar noul proprietar va putea să finanțeze operațiunile deja începute. Deși nu există încă o ofertă oficială banca americană Raine spune că va găsi rapid un nou proprietar pentru campioana Europei. Pentru vânzare, Guvernul britanic trebuie să elibereze o altă dispensă. pentru ca banii să fie controlați.
Această "licență specială", primită de către echipa londoneză, îi va permite lui Chelsea să încarce cardurile de credit cu cheltuielile curente, printre care și organizarea meciului din această etapă. Duminică de la ora 16, Chelsea primește vizita lui Newcastle într-un meci care va fi transmis de Eurosport 1. Partida va fi precedentă de o ediție specială a emisiunii Premier League Show de la ora 14.30.

Abramovich are de recuperat o sumă uriașă

Toate bunurile lui Roman Abramovich din Marea Britanie sunt "înghețate", iar Chelsea este perla coroanei pentru oligarhul rus. Abramovich a cumpărat Chelsea în 2003 și în ultimii 18 ani a împrumutat clubul cu aproape 2 miliarde de euro. Englezii vor să se asigure că Abramovich nu va putea lua acești bani pentru a-l ajuta pe prietenul Putin, care a declanșat războiul din Ucraina. În acest moment, Chelsea nu poate vinde bilete la meciuri sau obiecte promoționale. Fanii care vor veni la partida cu Newcastle de duminică sunt abonații de pe Stamford Bridge.
picture

Rezumat Norwich – Chelsea 1-3. Londonezii, victorie fără emoții pe Carrow Road

Statul britanic a anunțat că va elibera o licență specială de funcționare pentru Chelsea, până pe 31 mai 2022, care va permite participarea în competițiile interne, personalului să primească salariile și deținătorilor de abonamente să poată participa la meciuri. Dar alte bilete nu pot fi vândute, magazinele clubului vor fi închise, iar echipa nu poate cheltui mai mult de 23 de mii de euro pentru deplasări.
Premier League 12,13,14 martie 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo