Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, la pământ! Tunarii au pierdut la Everton și vor încheia etapa pe locul 15

Vlad Dumitrescu

Actualizat 19/12/2020 la 21:25 GMT+2

După victorii impresionante cu Chelsea și Leicester, Everton a învins-o și pe Arsenal (2-1) și a urcat pe locul doi în Premier League. De cealaltă parte, criza se adâncește pe Emirates - tunarii vor încheia etapa a-14-a pe locul 15.

Calvert-Lewin, Yerry Mina - Everton-Arsenal - Premier League 2020/2021 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Să spui că Arsenal avea nevoie disperată de o victorie la Everton ar fi prea puțin. Tunarii veneau pe Goodison după șase meciuri fără succes și la doar cinci puncte distanță de primul loc retrogradabil. Veștile proaste au început însă pentru tunari chiar înainte de meci - Aubameyang, care tocmai marcase primul său gol în ultimele două luni, s-a accidentat.
De cealaltă parte, Everton era într-o revenire de formă cu adevărat impresionantă și îi aștepta pe tunari pe Merseyside după două victorii impresionante în fața celor de la Chelsea și Leicester, însă fără accidentatul Allan, membru cheie la mijloc.
Nevoia absolută de victorie a tunarilor nu s-a simțit însă: elevii lui Arteta au început meciul timizi, retrași și fără o prea mare dorință de a-și impune jocul, gazdele având 67% din posesie pentru primele 10 minute. Arsenal nu mai pare capabilă să domine niciun meci.

Everton - Arsenal 2-1. Arteta are zilele numărate la Arsenal

Prestația extrem de slabă a tunarilor din prima repriză a fost în cele din urmă taxată de Everton în minutul 22. După o schimbare de ritm a lui Richarlison, Davies a trimis mingea pe flancul opus la Iwobi iar nigerianul a centrat rapid în careu. De acolo s-a ocupat Calvert-Lewin care a venit cu o lovitură de cap foarte bună, însă devierea decisivă i-a aparținut lui Holding. Așadar Everton era la conducere.
În minutul 35 însă Davies face cadou un penalty pentru Arsenal, aceasta fiind singura modalitate prin care tunarii ar fi putut marca. Pepe a marcat fără probleme iar Arsenal a ajuns la o bornă ”impresionantă”: tunarii au înscris cu cinci goluri mai mult în acest sezon față de câte a reușit Liverpool doar astăzi cu Crystal Palace.
Everton a revenit apoi la conducerea meciului iar Mina s-a demarcat excelent de lângă Pepe, a sărit peste Saka pentru a trimite în poartă centrarea lui Sigurdsson chiar înainte de pauză.
Arsenal a controlat posesia în cele din urmă în repriza a doua a meciului însă fără să își creeze ocazii cu adevărat importante. Așadar o primă parte a sezonului cu adevărat de coșmar continuă pentru Arteta iar multă lume se întreabă deja câtă răbdare va mai avea conducerea tunarilor cu spaniolul. Arsenal încheie etapa a-14-a pe locul 15.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo