Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool - Manchester United | Lupta pentru prima poziție din Premier League

Ion Alexandru

Actualizat 16/01/2021 la 06:53 GMT+2

Derby-ul dintre Liverpool și Manchester United programat duminică, în direct pe Eurosport, are o dublă semnificație de această dată. Pe lângă o rivalitate istorică între cele două echipe, mai este la mijloc și poziția de lider în cel mai puternic campionat din lume în acest moment, Premier League.

Așa a sărbătorit Mohamed Salah golul marcat în ultimul Liverpool - Manchester United, terminat 2-0 pe Anfield, acum fix un an

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Valentin Nicola
Înaintea marelui meci problemele din defensiva lui Jurgen Klopp rămân aceleași. Cu opțiuni limitate în compartimentul central-defensiv, Liverpool speră să-l recupereze la timp pe Joel Matip, în caz contrar Nat Phillips sau Rhys Williams va face pereche cu Fabinho în centrul apărării. Restul echipei se află în parametri optimi din punct de vedere fizic pentru o astfel de confruntare. Trio-ul ofensiv Mane-Firmino-Salah va fi susținut de o linie mediană care îi va cuprinde cel mai probabil pe Thiago, Wijnaldum și Henderson.
Sistemul de joc 4-3-3 al lui Liverpool se va transforma într-un 2-3-5 cu ajutorul celor doi laterali apți pentru meciul cu United, Robertson și Trent fiind cei care vor facilita schimbarea sistemului de joc în timpul partidei, în funcție de fazele jocului. Aici se va pune presiune pe echipa condusă de Ole Gunnar Solskjaer, cu ajutorul superiorității numerice și calitative de care Liverpool dispune. Perechile Mane/ Robertson și Salah/ Trent sunt foarte greu de blocat, iar în momentul în care nucleul median central al echipei vine la susținere culoarul central se deschide, moment așteptat de Firmino jucătorul care leagă nu numai acțiunile ofensive ale echipei dar și stabilește tranziția echilibrată între flancuri.

Liverpool - Manchester United | Șansa lui Solskjaer

Manchester United țintește vulnerabilitățile defensive ale “cormoranilor”, lipsa unui cuplu central stabil în fața lui Alisson propune o configurație ofensivă formată din Rashford, Fernandes, Pogba și Martial cu cel din urmă vârf împins pentru trupa vizitatoare. În centrul defensivei Maguire va fi titular cert iar perechea sa se va decide dintre Bailly și Lindelof în funcție de inspirația tehnicianului. Viață grea cu certitudine vor avea lateralii “diavolilor”, Wan-Bissaka și Luke Shaw, care se vor avea dublă sarcină atât defensivă cât și ofensivă, dar și îndatorirea de a bloca orice tentativă de pătrundere a adversarilor direcți Mane și Salah. Cum acest lucru este aproape imposibil, McTominay și Fred, dacă nu există vreo schimbare de plan până la fluierul de start, vor ancora mijlocul terenului.
picture

ETalks - Liverpool vs. Manchester United, cu Marius Voinescu și Mihai Crăciun

Liverpool - Manchester United | Momentul lui Thiago

Poate fi acel moment în care Thiago Alcantara, motorul succesului avut de Bayern în sezonul precedent, își va demonstra cu adevărat clasa și faptul că este indispensabil la orice echipă evoluează în fotbalul actual. Acuratețea paselor în fața unei apărări instabile este esențială pentru Liverpool în derby-ul de duminică de pe Anfield, distribuția mingilor între compartimente și lansările pentru jucătorii ofensivi reprezintă modul în care echipa campioană o poate destabiliza pe United. Fără să beneficieze de un sistem clar și care să dea roade în meciurile cu adevărat importante, United se deplasează pe Anfield pentru a-și apară poziția de lider, iar cât de autentică este aceasta vom vedea după fluierul de final și după ce asediul formației lui Jurgen Klopp se va încheia.
Program Premier League
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo