După victoria cu Burnley de etapa trecută, scor 5-0 - cea mai categorică victorie a sezonului pentru "cetăţeni" -, City spera la un nou meci fără probleme. Pe Etihad venea Fulham, performera de runda trecută, când a învins-o pe Fulham, în deplasare, astfel că Guardiola era pus în gardă.
În contextul în care are locul 1 din grupa de Champions League asigurat, Pep a aliniat o formulă cât mai aproape de cea ideală, cel puţin pe fază ofensivă, acolo unde Mahrez, De Bruyne şi Sterling l-au susţinut pe Gabriel Jesus.
Dacă în confruntarea cu Burnley, de weekendul trecut, Mahrez a reuşit o triplă, de această dată la rampă au ieşit Sterling şi De Bruyne.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 10 ORE

Sterling şi De Bruyne show

Primul a ratat prima mare ocazie a meciului, înainte de a scrie din pasa belgianului. Apoi, după 26 de minute, Sterling a obţinut un penalty, al 20-lea din carieră. Niciun alt jucător din istoria Premier League nu a obţinut mai multe lovituri de pedeapsă decât starul lui City.

Sterling, jucătorul care a obţinut cele mai multe penaltyuri din istoria Premier League

De Bruyne, care ratase de la punctul cu var în disputa cu Liverpool, nu a mai greşit ţinta şi a bifat a doua reuşită a sezonului, în campionat. Graţie pasei decisive de la golul lui Sterling, KDB a reuşit al 14-lea assist din 2020, mai mult decât oricine în Premier League şi de două ori mai mult decât al doilea pasator decisiv al lui City.
În a doua repriză, City a avut mai multe ocazii de a duce scorul la unul de neprezentare, De Bruyne (bară şi ratare singur cu Areola) şi Dias (după o centrare a lui De Bruyne) fiind autorii celor mai mari ratări.
Graţie acestui succes, Manchester City a urcat pe locul 4 provizoriu în Premier Legue, cu menţiunea că "cetăţenii" vor avea în continuare, la capătul acestei etape, cu un meci mai puţin disputat decât Spurs, Liverpool sau Chelsea. Fulham rămâne pe 17, cu doar două victorii în primele 11 runde.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Premier League
Ronaldo și Sadio Mane, excluși de pe lista scurtă pentru titlul de Jucătorul sezonului din Anglia
13/05/2022 LA 11:25