Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City - Fulham 2-0. Victorie scurtă, dar clară pentru "cetăţeni"

Cristian Mihală

Publicat 05/12/2020 la 19:03 GMT+2

Manchester City a obţinut o victorie fără emoţii, scor 2-0, în faţa codaşei Fulham, în etapa a 11-a din Premier League.

Manchester City's English midfielder Raheem Sterling celebrates scoring his team's first goal during the English Premier League football match between Manchester City and Fulham at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on December 5, 2020

Credit imagine: Getty Images

După victoria cu Burnley de etapa trecută, scor 5-0 - cea mai categorică victorie a sezonului pentru "cetăţeni" -, City spera la un nou meci fără probleme. Pe Etihad venea Fulham, performera de runda trecută, când a învins-o pe Fulham, în deplasare, astfel că Guardiola era pus în gardă.
În contextul în care are locul 1 din grupa de Champions League asigurat, Pep a aliniat o formulă cât mai aproape de cea ideală, cel puţin pe fază ofensivă, acolo unde Mahrez, De Bruyne şi Sterling l-au susţinut pe Gabriel Jesus.
Dacă în confruntarea cu Burnley, de weekendul trecut, Mahrez a reuşit o triplă, de această dată la rampă au ieşit Sterling şi De Bruyne.

Sterling şi De Bruyne show

Primul a ratat prima mare ocazie a meciului, înainte de a scrie din pasa belgianului. Apoi, după 26 de minute, Sterling a obţinut un penalty, al 20-lea din carieră. Niciun alt jucător din istoria Premier League nu a obţinut mai multe lovituri de pedeapsă decât starul lui City.
picture

Sterling, jucătorul care a obţinut cele mai multe penaltyuri din istoria Premier League

De Bruyne, care ratase de la punctul cu var în disputa cu Liverpool, nu a mai greşit ţinta şi a bifat a doua reuşită a sezonului, în campionat. Graţie pasei decisive de la golul lui Sterling, KDB a reuşit al 14-lea assist din 2020, mai mult decât oricine în Premier League şi de două ori mai mult decât al doilea pasator decisiv al lui City.
În a doua repriză, City a avut mai multe ocazii de a duce scorul la unul de neprezentare, De Bruyne (bară şi ratare singur cu Areola) şi Dias (după o centrare a lui De Bruyne) fiind autorii celor mai mari ratări.
Graţie acestui succes, Manchester City a urcat pe locul 4 provizoriu în Premier Legue, cu menţiunea că "cetăţenii" vor avea în continuare, la capătul acestei etape, cu un meci mai puţin disputat decât Spurs, Liverpool sau Chelsea. Fulham rămâne pe 17, cu doar două victorii în primele 11 runde.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo