Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De ce Ronaldo nu l-a putut refuza pe Sir Alex? Episodul din trecut care l-a marcat pe portughez

Ion Alexandru

Actualizat 27/08/2021 la 19:58 GMT+3

Cristiano Ronaldo s-a întors la Manchester United, iar un rol important în această ecuație l-a avut Sir Alex Ferguson, care a fost cel care l-a convins pe lusitan să refuze oferta de la City. Pentru Ronaldo nu a fost o decizie greu de luat, întrucât a repetat deseori că fostul său antrenor reprezintă enorm pentru el, iar un episod special din trecut a făcut ca respectul să devină etern.

Cristiano-Ronaldo-Sir-Alex-Ferguson-Manchester-United-min.jpg

Credit imagine: Eurosport

Cristiano Ronaldo a spus în repetate rânduri că îl repsectă enorm pe Sir Alex Ferguson, iar acum a sosit clipa în care să și demonstreze acest lucru. Cuvintele portughezului nu au fost simple vorbe în vânt, iar ceea ce s-a petrecut în ultimele 24 de ore este cea mai bună dovadă.
Starul a decis să plece de la Juventus și a fost în negocieri avansate cu Manchester City, dar un telefon primit de la Sir Alex a schimbat totul, cel puțin așa scrie presa din Albion. Legendarul manager al celor de la United s-a implicat, l-a sunat pe Ronaldo și l-a convins în final să aleagă Old Trafford în loc de Etihad.
Lucrurile s-au mișcat repede și în urmă cu puțin timp Manchester United a anunțat oficial că Ronaldo a revenit la club, la 12 ani după ce plecase la Real Madrid.
Super sâmbătă Premier League

Ronaldo nu l-a putut refuza pe Ferguson

Sir Alex Ferguson și Cristiano Ronaldo au avut și încă au o relație specială. Cei doi au lucrat timp de 6 ani la Manchester United unde au cucerit împreună multe trofee.
La începutul carierei sale la Manchester United, Cristiano Ronaldo a avut probleme mari de adaptare la stilul dur al lui Sir Alex Ferguson și un dialog avut managerul scoțian l-a făcut să plângă.
Primele luni la Manchester au fost foarte grele pentru puștiul crescut de Boloni la Sporting. O discuție cu Sir Alex Ferguson l-a emoționat până la lacrimi pe portughezul transformat în star de Sir Alex Ferguson. Acest discurs al scoțianului a avut loc după transferul din 2003. La finalul unui meci cu Benfica, Ferguson a simțit nevoia unui mod în care Ronaldo să simtă și să înțeleagă care sunt responsabilitățile sale la Manchester United.
Jurnalistul Guillem Balague a rememorat acel moment important din cariera portughezului în cartea "Cristiano Ronaldo: The Biography"
"În vestiar, Ferguson nu a mai putut să se abțină și a țipat << Cine te crezi? Vrei să joci singur? Nu vei fi niciodată un fotbalist adevărat dacă faci asta!>>
Ronaldo a început să plăngă, iar ceilalți jucători l-au lăsat să simtă durerea vorbelor venite de Ferguson.
<<Avea nevoie să învețe, A fost un mesaj din partea echipei, spus de Ferguson. Fiecare dintre noi a simțit ce a spus managerul>> a continuat Rio Ferdinand"
Cristiano Ronaldo și Sir Alex Ferguson s-au reîntânit în 2015

Ronaldo a învățat multe de Ferguson

Cristiano Ronaldo a înțeles atunci și a învățat că fotbalul este un joc colectiv în care interesul echipei este mai presus de cel individual. Portughezul a rămas foarte apropiat de Sir Alex Ferguson, iar în 2015 l-a numit "al doilea tată" într-un show tv.
"În ceea ce privește relația personală cu Sir Alex Ferguson vrea să spun doar atât <<Mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine. Îmi aduc aminte un moment în care tatăl meu era bolnav și nu o duceam prea bine în acel sezon. Aveam meciuri importante în Champions League, dar și în campionat, dar i-am spus că trebuie să mă duc să-mi văd tatăl.
Replica lui a fost foarte scurtă: Du-te acolo unde trebuie să fii. Familia este cel mai important lucru și poți sta cât simți că trebuie să faci asta!
A fost unul dintre cele mai importante momente din viața mea și îl respect enorm pentru această reacție. Este cel mai mare antrenor din câți am întâlnit!"
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo