Cristiano Ronaldo a spus în repetate rânduri că îl repsectă enorm pe Sir Alex Ferguson, iar acum a sosit clipa în care să și demonstreze acest lucru. Cuvintele portughezului nu au fost simple vorbe în vânt, iar ceea ce s-a petrecut în ultimele 24 de ore este cea mai bună dovadă.
Starul a decis să plece de la Juventus și a fost în negocieri avansate cu Manchester City, dar un telefon primit de la Sir Alex a schimbat totul, cel puțin așa scrie presa din Albion. Legendarul manager al celor de la United s-a implicat, l-a sunat pe Ronaldo și l-a convins în final să aleagă Old Trafford în loc de Etihad.
Lucrurile s-au mișcat repede și în urmă cu puțin timp Manchester United a anunțat oficial că Ronaldo a revenit la club, la 12 ani după ce plecase la Real Madrid.
Premier League
Cât de orgolios e Ronaldo! Rio Ferdinand a dezvăluit ce mesaj a primit, în direct, de la CR7
IERI LA 11:08
https://i.eurosport.com/2021/08/27/3207639.jpg

Ronaldo nu l-a putut refuza pe Ferguson

Sir Alex Ferguson și Cristiano Ronaldo au avut și încă au o relație specială. Cei doi au lucrat timp de 6 ani la Manchester United unde au cucerit împreună multe trofee.
La începutul carierei sale la Manchester United, Cristiano Ronaldo a avut probleme mari de adaptare la stilul dur al lui Sir Alex Ferguson și un dialog avut managerul scoțian l-a făcut să plângă.
Primele luni la Manchester au fost foarte grele pentru puștiul crescut de Boloni la Sporting. O discuție cu Sir Alex Ferguson l-a emoționat până la lacrimi pe portughezul transformat în star de Sir Alex Ferguson. Acest discurs al scoțianului a avut loc după transferul din 2003. La finalul unui meci cu Benfica, Ferguson a simțit nevoia unui mod în care Ronaldo să simtă și să înțeleagă care sunt responsabilitățile sale la Manchester United.
Jurnalistul Guillem Balague a rememorat acel moment important din cariera portughezului în cartea "Cristiano Ronaldo: The Biography"
"În vestiar, Ferguson nu a mai putut să se abțină și a țipat << Cine te crezi? Vrei să joci singur? Nu vei fi niciodată un fotbalist adevărat dacă faci asta!>>
Ronaldo a început să plăngă, iar ceilalți jucători l-au lăsat să simtă durerea vorbelor venite de Ferguson.
<<Avea nevoie să învețe, A fost un mesaj din partea echipei, spus de Ferguson. Fiecare dintre noi a simțit ce a spus managerul>> a continuat Rio Ferdinand"
https://i.eurosport.com/2018/08/23/2403030.jpg

Ronaldo a învățat multe de Ferguson

Cristiano Ronaldo a înțeles atunci și a învățat că fotbalul este un joc colectiv în care interesul echipei este mai presus de cel individual. Portughezul a rămas foarte apropiat de Sir Alex Ferguson, iar în 2015 l-a numit "al doilea tată" într-un show tv.
"În ceea ce privește relația personală cu Sir Alex Ferguson vrea să spun doar atât <<Mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine. Îmi aduc aminte un moment în care tatăl meu era bolnav și nu o duceam prea bine în acel sezon. Aveam meciuri importante în Champions League, dar și în campionat, dar i-am spus că trebuie să mă duc să-mi văd tatăl.
Replica lui a fost foarte scurtă: Du-te acolo unde trebuie să fii. Familia este cel mai important lucru și poți sta cât simți că trebuie să faci asta!
A fost unul dintre cele mai importante momente din viața mea și îl respect enorm pentru această reacție. Este cel mai mare antrenor din câți am întâlnit!"
Liga Campionilor UEFA
De ce a fost schimbat Ronaldo în meciul cu Young Boys! Justificările lui Solskjaer
14/09/2021 LA 20:32
Liga Campionilor UEFA
Un nou record pentru Cristiano Ronaldo în meciul cu Young Boys! Ce performanță a reușit
14/09/2021 LA 17:12