Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Ronaldo, întors din drumul spre Manchester City de către mentorul său, Sir Alex Ferguson

Nicu Savin

Publicat 27/08/2021 la 18:11 GMT+3

Cristiano Ronaldo a decis să plece de la Juventus în această vară și se părea că va ajunge la Manchester City, singurul club care și-a manifestat cu adevărat intenția de a-l transfera. Negocierile au fost însă oprite în ultimul moment, acum Ronaldo e aproape de o revenire la Manchester United și se pare că un rol esențial în desfășurarea evenimentelor l-a avut Sir Alex Ferguson.

Sir Alex Ferguson and Cristiano Ronaldo (Reuters)

Credit imagine: Reuters

Cristiano Ronaldo a ajuns pe toate paginile publicațiilor internaționale din momentul în care s-a zvonit că își dorește neapărat să plece de la Juventus în această vară. Singurul club interesat de portughez a fost Manchester City, iar agentul său a negociat intens cu oficialii de pe Etihad.
Cele două părți nu au ajuns însă la un acord și City a decis să abandoneze pista Ronaldo. De altfel, campioana Angliei nici măcar nu a trimis o ofertă concretă către Juventus.
Vestea că Ronaldo va semna cu City i-a alertat pe oamenii din jurul fostului său club, Manchester United. Wayne Rooney era convins că un transfer al portughezului la City este imposibil, iar Ole Gunnar Solskjaer a lăsat și el să se înțeleagă că ar fi surprins de o astfel de mutare și a menționat că ușa lui United este mereu deschisă pentru atacant.

Super sâmbătă Premier League

Cristiano Ronaldo, întors din drum de Sir Alex Fergunson

Lucrurile s-au mișcat foarte repede și Ronaldo l-a înștiințat pe agentul său, Jorge Mendes, că este dispus să revină pe Old Trafford. Conform manchestereveningnews.co.uk, oficialii "diavolilor" îi pregătesc lusitanului un contract pe 2 sezoane, nepunându-se problema să nu se înțeleagă cu Juventus privind suma de transfer, care este una infimă pentru ceea ce înseamnă Ronaldo (25 de milioane de €).
În plus, sursa citată notează că un rol esențial pentru schimbarea situației portughezului l-a avut marele Sir Alex Ferguson.Fostul manager al "diavolilor" l-ar fi sunat în această dimineață pe starul portughez și l-a convins că ar fi o mare greșeală să meargă la City, mai ales că ar exista posibilitatea să revină la United, club la care a devenit printre cei mai buni jucători din lume.
Se pare că factorul sentimental a fost decisiv pentru Ronaldo, care cu siguranță ar fi declanșat o adevărată revoluție în Manchester dacă ar fi semnat cu City. Sir Alex Ferguson înseamnă enorm pentru cariera lui Ronaldo. Scoțianul care a scris istorie pe banca lui United a fost cel care l-a remarcat pe portughez în timpul unui amical cu Sporting, iar apoi l-a dus la United unde l-a șlefuit ca pe un diamant prețios, transformându-l într-un super-star al fotbalului mondial.
Program Premier League - etapa a 3-a 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo