Articol scris de Romeo Ene
Jucătorul în vârstă de 24 de ani are 43 de apariţii pentru clubul de pe Old Trafford în acest sezon, reuşind să înscrie de 7 ori în calitate de mijlocaş central. Ferguson, ajuns la 79 de ani, este de părere că scoţianul face parte din categoria unor fotbalişti precum Darren Fletcher sau Brian McClair, ţinând cont de evoluţiile sale încurajatoare.
McTominay, pe placul lui Sir Alex Ferguson
Fotbal
Cine sunt cei mai longevivi antrenori din top 5 campionate din Europa la final de 2021
26/12/2021 LA 14:00
Fostul manager al lui United nu a ezitat să-l compare pe McTominay cu alţi fotbalişti scoţieni emblematici pentru englezi, cum ar fi Darren Fletcher sau Brian McClair: ‘’Am fost binecuvântaţi. L-am adus pe Scott la vârsta de 7 sau 8 ani. Are un stil de juc asemănător cu Darren (Fletcher). Joacă lung, recuperează foarte bine balonul, rupe ritmul foarte bine în timpul jocului, are o atitudine excelentă faţă de joc.’
https://i.eurosport.com/2011/12/14/791014.jpg
‘’Întorcându-ne la perioada în care eram manager, foarte rar nu îl foloseam pe Darren în meciurile ‘’tari’’, în special împotriva lui Arsenal. El a făcut mereu meciuri foarte bune împotriva lor. Dacă îl puneaţi să joace împotriva lui Patrick Viera, nu era nicio problemă. Este cu adevărat îmbucurător pentru mine să văd un alt jucător scoţian venind din urmă. Darren şi McClair au fost 2 mari fotbalişti scoţieni care au evoluat pentru noi, au fost fantastici. De-a lungul timpului am fost binecuvântaţi cu jucători scoţieni foarte buni, începând cu Denis Law, asta ne face mândri.’’, a afirmat Ferguson, potrivit bbc.com.

McTominay, cea mai rapidă dublă din istoria Premier League! Prima reușită, o "rachetă" incredibilă

Ferguson, optimist în legătură cu parcursul Scoţiei la EURO 2020
Om de bază în echipa lui Ole Gunnar Solskjaer, McTominay a contribuit la calificarea Scoţiei lui Steve Clarke la Campionatul European din această vară, făcând excelent faza defensivă. Misiunea scoţienilor nu va fi, însă, una uşoară la Euro, fiind într-o grupă cu Anglia, Croaţia, finalista Cupei Mondiale din 2018 şi Cehia. Cu toate acestea, Ferguson, care a condus-o pe Scoţia către Cupa Mondială din 1986, rămâne optimist: ‘’Mă uit la mijlocaşii lor şi cred că sunt la fel de buni precum ai restul naţionalelor. Te uiţi la (Kieran) Tierney, care a făcut un sezon foarte bun la Arsenal, ultimii 2 ani ai lui Robertson la Liverpool au fost incredibili, iar McTominay are potenţialul de a deveni unul dintre marii jucători ai lui United, sunt optimist.’’, şi-a încheiat Ferguson discursul, potrivit bbc.com.
După ce a marcat 2 goluri în primele 3 minute în partida tur de pe Old Trafford, McTominay este anunțat titular în Leeds - Manchester United. Cel mai tare meci al zilei din Premier League este de la ora 16.00 pe Eurosport 1.
https://i.eurosport.com/2021/04/22/3119572.jpg
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Sir Alex Ferguson, decizie de neînțeles după un mare succes al carierei! Dezvăluirea unui fost elev
25/12/2021 LA 17:03
Premier League
Lovitură de teatru: Ronaldo pune antrenorul la United. Pentru ce super-tehnician insistă
22/12/2021 LA 05:44