Manchester United a fost una dintre echipele fondatoare ale Super Ligii, destrămată în aproximativ 48 de ore. "Diavolii" au anunțat implicarea în noua competiție duminică seara, iar decizia a fost urmată de un val uriaș de critici din partea jucătorilor, fanilor, mai multor oameni din fotbal, precum și din partea Guvernului britanic.
În cele din urmă, toate cele 6 cluburi din Premier League s-au retras din Super Ligă, însă consecințele n-au întârziat să apară. Fanii lui Manchester United nu iartă familia Glazer, aflată la conducerea clubului. Oficialii americani au contribuit din plin la crearea Super Ligii, iar suporterii au ajuns la capătul răbdării.
Mai mulți fani ai "diavolilor" au intrat în baza de pregătire a lui United, de la Carrington, au blocat intrările, și au afișat mesaje în semn de protest față de familia Glazer.
Premier League
Salah a primit galbene exclusiv pentru că și-a scos tricoul. Reacția genială a lui Klopp
ACUM 13 ORE

Fanii lui Manchester United au intrat în baza de antrenament a clubului, în semn de protest față de familia Glazer

Suporterii au blocat cele două intrări, apoi au mers pe terenul de antrenament al trupei lui Solskjaer, afișând mai multe bannere: "Glazers Out", "Noi decidem când jucați" și "51% MUFC". Ultimul mesaj face referire la modelul german de finanțare, în care suporterii dețin pachetul majoritar de acțiuni al clubului.
Ulterior, clubul a emis un comunicat oficial, în care a explicat că fanii respectivi au discutat cu mai mulți oameni de la club, printre care și managerul Ole Gunnar Solskjaer:
"La ora 9 dimineața, un grup de suporteri a intrat în baza de antrenament a clubului. Managerul și ceilalți au vorbit cu ei. Clădirile au fost protejate, iar grupul a părăsit ulterior baza.", a anunțat Manchester United.
Joel Glazer, co-președintele lui Manchester United, și-a cerut scuze fanilor ieri, în urma scandalului generat de Super Ligă. Totuși, pentru suporteri n-a fost îndeajuns, iar aceștia forțează plecarea conducătorului de pe Old Trafford.
Prima consecință a Super Ligii, din tabăra lui Manchester United, a fost despărțirea de vicepreședintele Ed Woodward. Acesta a anunțat că va pleca de la club la finalul anului. Woodward a fost unul dintre oamenii de bază implicați în noul proiect, care ar fi adâncit ireparabil "prăpastia" dintre cluburile bogate și celelalte din Europa.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Lukaku poate fi oprit într-un singur mod: "L-aș lovi, i-aș șopti mizerii la ureche"
17/09/2021 LA 14:53
Premier League
Guardiola, enervat pe o parte a fanilor lui City: "Mi se pun vorbe în gură"
17/09/2021 LA 13:20