În mai 2018, după 22 de ani în care a rescris istoria clubului, tehnicianul francez a părăsit Emirates. Mulți au considerat atunci că antrenorul din Hexagon e depășit, însă succesorii săi au afundat clubul într-o criză fără precedent în istoria recentă.
Moștenirea lui Wenger e una "grea": 3 titluri, 7 Cupe ale Angliei și o finală de Champions League. Ca atare, tehnicienii care i-au urmat au avut o presiune enormă și au capotat în tentativa de a îi duce pe "tunari" în lupta la titlu. Sezonul acesta a fost unul mai slab ca niciodată, londonezii aflându-se pe 13 la final de an, cu un golaveraj negativ (16-19).
Postul lui Mikel Arteta a fost în pericol mare în ultima lună, iar Wenger a fost întrebat dacă ar fi dispus să se întoarcă la clubul pe care l-a transformat într-una din forțele Europei. În prezent la FIFA, francezul a recunoscut că ar fi tentat de o nouă aventură pe banca "tunarilor", dar nu crede că această variantă stă în picioare.
Premier League
Arsenal, transfer de 140 de milioane € pentru un titlu istoric. Înlocuitor pentru accidentatul Jesus
ACUM 21 ORE
"Dacă va fi nevoie de mine, voi veni. Dar nu mă aștept ca acest lucru să se întâmple. Și nici nu îmi doresc, să nu fiu înțeles greșit. Timpul e cel mai bun doctor, e nevoie de răbdare la Arsenal", a spus Wenger pentru podcastul Men In Blazers.

Wenger, despre Arteta

În ceea ce îl privește pe Arteta, Wenger consideră că acesta are destule calități pentru a deveni, în viitor, un manager de top. Totuși, francezul a lăsat de înțeles că fostul său jucător a ars prea repede etapele și lipsa de experiență se face simțită în acest sezon cenușiu al lui Arsenal.
"Mikel e norocos că a avut șansa să antreneze atât de repede un club mare. În mod normal, e nevoie de mai mult de 10 ani de muncă pentru a ajunge la un club precum Arsenal. Dar, pentru că a jucat la Arsenal și a însemnat ceva pentru această echipă, a primit această șansă. Mikel are pasiune pentru fotbal și e foarte motivat. Analizează mult, e foarte concentrat pe obiectivele sale și are o dorință mare de a reuși. Are toate ingredientele pentru a deveni un manager de succes", a mai spus Wenger.
Arsenal joacă în această seară pe terenul codașei WBA, în direct la Eurosport 1 și Europsport Player. Confruntarea contra nou-promovatei are loc de la ora 22:00.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/30/2963642.jpg
Cupa Mondială FIFA
Gabriel Jesus a fost operat după accidentarea de la Mondial! Mesajul superb primit de la Ronaldo
IERI LA 20:02
Cupa Mondială FIFA
Japonezul care nu mai vrea să audă de fotbal după eliminarea de la Cupa Mondială! "Îmi trebuie timp"
06/12/2022 LA 14:09