Mikel Arteta a preluat Arsenal în decembrie 2019. Aniversarea de un an pe Emirates nu este deloc fericită, chiar dacă "tunarii" și-au adjudecat titlurile în FA Cup și Community Shield. Arsenal ocupă în prezent locul 15 în Premier League, cu doar 14 puncte acumulate după 13 etape parcurse. Arsenal continuă să se scufunde în campionat, iar aseară a fost eliminată de Manchester City din Cupa Ligii.
Antrenorul lui Arsenal are acum pe umeri o presiune uriașă, dar Petr Cech, legendarul portar care și-a încheiat cariera pe Emirates, este de părere că Mikel Arteta poate întoarce situația și o poate readuce pe Arsenal acolo unde îi este locul, în Top 4. În acest moment însă, "tunarii" par să fie pregătiți chiar de o retrogradare în eșalonul secund din Anglia.

Petr Cech îl susține pe Mikel Arteta la cârma lui Arsenal

Premier League
Arsenal, extrem de activă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta a pus ochii pe un alt atacant
15/05/2022 LA 08:55
Cech, care a jucat alături de Arteta la Arsenal, este conștient că "tunarii" evoluează sub așteptări, însă este convins că Arteta este capabil să întoarcă soarta sezonului actual: "Este dificil pentru orice antrenor atunci când rezultatele nu apar așa cum te aștepți, iar apoi încerci să schimbi modalitatea în care echipa joacă, filosofia de joc. Când începi să schimbi ceva, atunci ai nevoie de timp. Când începi să modifici, ai nevoie de rezultate, pentru ca toată lumea să aibă încredere în ceea ce faci.
Îndată ce ajungi pe teren și câștigi trei meciuri, te îngrijorezi mai puțin pentru ce ar urma să se întâmple, îți faci griji doar pentru meci, continui și realizezi că asta funcționează, că cealaltă chestiune pe care ai schimbat-o se potrivește perfect echipei. Totul este acum despre încredere. În momentul în care muți lucrurile într-o direcție, ai nevoie să știi că toată lumea e alături de tine, pregătită să tragă în aceeași direcție. E cea mai dificilă parte din fotbal pentru că e simplu să spui dintr-o dată că nu funcționează. E simplu să spui că e nevoie de altceva sau altcineva. În lumea fotbalului modern, doar rezultatele contează în final", a spus Petr Cech pentru talkSPORT.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Liga
Real Madrid vrea să-și ia un fundaș din Premier League! Oferta pe care au pregătit-o "galacticii"
28/03/2022 LA 09:10
Liga
Aubameyang, ironic după ce a strălucit în El Clasico! Ce mesaj ironic i-a transmis lui Arteta
21/03/2022 LA 14:34