Philippe Coutinho a avut un debut excelent pe Villa Park, după împrumutul de la FC Barcelona în luna ianuarie, iar managerul Steven Gerrard și-l dorește pe brazilian și din vară.
Potrivit mass-mediei din Anglia, Aston Villa are planuri semnificative pentru viitoarea fereastră de transfer și transferul definitiv al jucătorului de 29 de ani s-ar încadra în categoria semnărilor ambițioase.
Premier League
Crystal Palace se teme de jocul de artificii al fanilor lui Everton. Ce decizie ar putea lua clubul
ACUM 12 ORE
Acordul de împrumut are o opțiune de cumpărare de 34 de milioane de lire sterline, ceea ce nu ar trebui să se dovedească a fi o problemă. Salariul jucătorului brazilian ridică totuși anumite semne de întrebare, având în vedere că el avea 500.000 de lire sterline pe săptămână la FC Barcelona.

Aston Villa a intrat în negocieri cu FC Barcelona și Philippe Coutinho

Stevan Gerrard, cel care i-a fost coleg lui Coutinho pe Anfield în perioada Liverpool, a insistat pentru ca brazilianul să fie adus în ianuarie la Aston Villa și a reușit să-l readucă într-o formă sportivă bună. Mijlocașul este un jucător de clasă mondială, posedă abilități pe care nu mulți le au, dar în perioada Barcelona nu a convins. El a ajuns pe Camp Nou ianuarie 2018, pentru o sumă de transfer de 142 de milioane de lire sterline. Coutinho a marcat doar 25 de goluri în 106 apariții pentru clubul catalan. Pentru o perioadă, catalanii l-au și împrumutat la Bayern Munchen, în ediția 2019/20, când bavarezii au și câștigat Liga Campionilor. Brazilianul a înscris 11 goluri în 38 de apariții pentru Bayern.
De când a ajuns pe Villa Park, Coutinho a jucat 10 meciuri în Premier League, iar contribuția lui este deja una semnificativă, cu 4 goluri și 3 pase decisive. Cifrele lui sunt, spre exemplu, peste ale lui Emi Buendia, transferat în vara trecută pentru 38 de milioane de lire sterline de la Norwich City. Este la un gol distanță și de Danny Ings, un alt transfer făcut pe bani mulți înaintea acestui sezon.
Coutinho un creator de joc pe care Aston Villa și-l dorește și din vară. Brazilianul ar putea fi privit și ca un prim pas spre dezvoltarea clubului, să treacă la un nivel superior. Astfel, după ce a cheltuit 38 de milioane de lire sterline pentru Buendia, plata opțiunii de 34 de milioane de lire sterline din contractul de împrumut al jucătorului nu ar trebui să reprezinte un obstacol.
O singură problemă are totuși gruparea de pe Villa Park. Plata unui salariu de 500.000 de lire sterline pe săptămână prezintă niște riscuri. Dacă părțile ajung la un acord pentru a reduce salariul, nimic nu pare să mai împierdice un transfer definitiv al lui Coutinho de la FC Barcelona la Aston Villa.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
ACUM 14 ORE
Premier League
Cum arată cel mai bun "11" al sezonului în Premier League, în opinia experților
ACUM 15 ORE