Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bielsa, rămas bun de la jucătorii și staff-ul lui Leeds! Clubul, mesaj emoționant pentru argentinian

Nicu Savin

Publicat 28/02/2022 la 18:12 GMT+2

Marcelo Bielsa și-a luat astăzi rămas bun de la jucătorii și membrii staff-ul tehnic de la Leeds. , Andrea Radrizzani, proprietarul clubului, a avut un mesaj extre de emoționant despre antrenorul care a readus echipa în Prmeier League după o pauză de 16 ani.

Leeds boss Marcelo Bielsa gestures on the touchlin

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Marcelo Bielsa (66 ani) a fost demis din funcția de antrenor duminică, iar postul său va fi ocupat, cel mai probabil, de Jesse Marsch.
Fostul antrenor al lui Leeds a adunat întreaga echipă în jurul orei 9:15, pentru a le adresa câteva cuvinte înainte de plecarea sa. Cotidianul Sportsmail afirmă că sud-americanul a preferat să vorbească în fața întregului grup, în detrimentul unei abordări individuale. Bielsa se va întoarce în Argentina și o lasă pe Leeds pe locul 16, la două puncte distanță de echipele aflate pe locurile retrogradabile.
După ce a obținut un singur punct din ultimele 18 puse în joc și a câștigat cinci partide în întregul sezon, Leeds a anunțat duminică concedierea managerului lor. Acționarul majoritar al echipei engleze, Andrea Radrizzani, a vorbit despre Marcelo Bielsa: "Asta a fost cea mai decizie pe care a trebuit să o iau de când sunt aici, ținând cont de succesul pe care l-a avut Marcelo la echipă. Cu Marcelo drept antrenor, am avut trei campanii incredibile și vremurile bune s-au întors pe Elland Road.
A schimbat cultura clublui și a adus o mentalitate de învingător tuturor. Momentele create, în mod special în sezonul 2019-20 și promovarea în Premier League, vor rămâne cu siguranță în amintirile noastre, ale mele și ale fanilor inclusiv. Cu toate acestea, trebuie să acționez în interesul bun al clubului și cred că o schimbare este nevoită pentru a securiza statutul nostru în Premier League. Rezultatele recente și prestațiile nu ne-au satisfăcut așteptările."
Citește și:

Cifrele lui Bielsa la Leeds

Antrenorul de 66 de ani a trecut la cârma echipei de pe Elland Road în iunie 2018, după demiterea lui Paul Heckingbottom, după care a petrecut peste trei sezoane complete. Bielsa a antrenat-o pe Leeds în 140 de partide și are un bilanț de 74 de victorii, 24 de egaluri și 42 de înfrângeri.
Procentajul său de victorii de 52.86% este al doilea cel mai mare din istoria antrenorilor lui Leeds, la diferență foarte mică de Don Revie, legenda clubului, al cărui procentaj este de 53.24%.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo