Chelsea va rămâne din această vară fără Antonio Rudiger, care a ajuns la un acord cu Real Madrid, urmând a se despărți de echipa alături de care a cucerit trofeul Champions League.
Englezii nu au pierdut timpul și i-au găsit deja un înlocuitor. Potrivit presei din Anglia, Thomas Tuchel și-ar dori să-l aducă pe Stamford Bridge pe Josko Gvardiol. Fundașul în vârstă de 20 de ani al celor de la RB Leipzig este unul dintre preferații antrenorului lui Chelsea.
Gvardiol a impresionat în acest sezon, în Bundesliga, unde a adunat 42 de apariții în tricoul echipei care l-a transferat pentru aproape 19 milioane de euro de la Dinamo Zagreb, în vara anului 2021.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Croatul are un fizic impunător și poate evolua atât ca fundaș central, cât și pe partea stângă a apărării. Pe urmele sale se mai află și Tottenham, care are nevoie de întăriri în defensivă.
Potrivit unei analize a CIES Football Observatory, Josko Gvardiol este cel mai scump jucător U23 din lume, cu o valoare de piață estimată la 96,2 milioane de euro. Despre croatul în vârstă de 20 de ani se crede că, dacă va fi transferat, va stabili un record în ceea ce privește suma plătită vreodată pentru un fundaș.
Citește și:

Rudiger, primul transfer făcut de Real Madrid

Antonio Rudiger este primul transfer făcut de Real Madrid pentru sezonul viitor. Fundașul va semna un contract pe 4 sezoane, după cum anunță jurnalistul Fabrizio Romano.
Rudiger va avea un salariu asemănător cu cel al lui David Alaba, undeva între 9 și 10 milioane de euro pe sezon. Probabil, fundașul va primi mai mulți bani la semnătură, ținând cont că vine ca jucător liber de contract, iar în contract va avea mai multe bonusuri de performanță.
Rudiger vine să se lupte pentru un post de titular, ținând cont de faptul că germanul a avut evoluții foarte apreciate în tricoul lui Chelsea.
Unul dintre cei mai buni fundași centrali din lume în ultimul an și jumătate, neamțul s-a transformat total sub comanda lui Tuchel, fiind unul dintre principalii artizani ai cuceririi Ligii Campionilor de către Chelsea, sezonul trecut.
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
18/05/2022 LA 16:55