Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

După modelul "Jurgen Klopp" la Liverpool, Erik ten Hag va avea nevoie de ajutor pentru a transforma Man United

Andrei Nicolae

Actualizat 19/04/2022 la 13:11 GMT+3

Întreaga suflare de pe Old Trafford se așteaptă ca Erik ten Hag, viitorul manager al lui Man United, să readucă echipa în lupta pentru titlu. După modul cum a decurs ascensiunea lui Klopp la Liverpool, olandezul va avea însă nevoie de timp și de susținere pentru a izbuti.

Erik ten Hag

Credit imagine: Getty Images

Liverpool și Manchester United se înfruntă în această seară, de la ora 22:00, într-un meci restanță din Premier League. Cluburile cu cele mai multe titluri din istoria campionatului Angliei (19 vs 20) sunt despărțite azi de 19 puncte! Formația lui Jurgen Klopp luptă pentru titlu, în timp ce rivalii se chinuie să prindă Top 4. În același timp, se pregătesc să intre într-o nouă eră, cea a lui Erik ten Hag.
Această rivalitate este prezentată din toate unghiurile de mass-media din Anglia. Sky Sports a efectuat o analiză și a prezentat cam ce pași ar trebui să parcurgă Man United pentru a redeveni o echipă cu șanse de titlu. Modelul de urmat este chiar Liverpool.

Jurgen Klopp a avut alături un Michael Edwards

Au trecut șapte ani de când Brendan Rodgers a fost demis de Liverpool, iar în locul lui a fost adus Jurgen Klopp, care a transformat echipa. Dar Michael Edwards, promovat director sportiv în 2016, a avut și el un rol semnificativ în tot ce înseamnă azi gruparea de pe Anfield.
"Contribuția lui la succesul nostru este clar pentru toată lumea", a spus Klopp despre omul responsabil de transferurile lui Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Alisson Becker și alții.
Primul "11" al lui Klopp contra lui Man City:
  • Alisson Becker (transferat în iulie 2018)
  • Trent Alexander-Arnold (produs al academiei)
  • Ibrahima Konate (transferat în mai 2021)
  • Virgil van Dijk (transferat în ianuarie 2018)
  • Andrew Robertson (transferat în iulie 2017)
  • Fabinho (transferat în mai 2018)
  • Thiago Alcantara (transferat în septembrie 2020)
  • Naby Keita (transferat în august 2017)
  • Mohamed Salah (transferat în iunie 2017)
  • Sadio Mane (transferat în iunie 2016)
  • Luis Diaz (transferat în ianuarie 2022)
De fapt, cu excepția lui Trent Alexander-Arnold, Edwards a jucat un rol cheie în identificarea și recrutarea tuturor jucătorilor care au început sâmbătă, în semifinala FA Cup împotriva lui Manchester City (scor 3-2), modelând o echipă care urmărește acum o cvadruplă istorică sub conducerea tehnică a lui Jurgen Klopp, după cum subliniază sursa citată.
Plecarea lui Edwards va fi o pierdere semnificativă pentru Liverpool, care plănuiește să-l înlocuiască cu asistentul său, Julian Ward, la sfârșitul sezonului. Contribuția lui imensă la succesul recent al clubului dă de gândit și pentru adversarii din această seară.
Manchester United se îndreaptă spre Anfield cu Ralf Rangnick, care nu a reușit să aducă nimic în plus după ce l-a înlocuit pe Ole Gunnar Solskjaer în noiembrie. Germanul a reprezentat al cincilea manager la United de la retragerea lui Sir Alex Ferguson în 2013. La sfârșitul sezonului, patru dintre ei - începând cu Louis van Gaal - au fost și au plecat în timpul mandatului lui Klopp pe Anfield.

Erik ten Hag va avea nevoie de ajutor

Clubul speră acum ca antrenorul lui Ajax, Erik ten Hag, să pună capăt instabilității și să-și conducă United înapoi spre succesul de odinioară. Potrivit Sky Sports, olandezul a convenit un contract de trei ani pentru a prelua conducerea în vară, cu opțiune pentru încă un sezon.
El se confruntă cu o provocare majoră de a transforma United, dar ascensiunea lui Liverpool sub Jurgen Klopp arată că niciun manager nu își poate asuma singur această responsabilitate. Ten Hag va avea nevoie de un om similar lui Edwards pe fundal.
Antrenorul olandez a avut așa ceva la Ajax, lucrând îndeaproape cu directorul Marc Overmars. În cea mai mare parte a mandatului său a construit o echipă capabilă să domine Eredivisie și chiar să ajungă într-o semifinală a Ligii Campionilor.Dar depinde de United să arate că poate oferi același tip de sprijin.
"Diavolii roșii" și-au modernizat cu întârziere structura din culise, făcându-l pe John Murtough, anterior șef al dezvoltării fotbalului, primul lor director de fotbal, în timp ce fostul mijlocaș Darren Fletcher a devenit director tehnic. Matt Judge, fostul mâna dreaptă a lui Ed Woodward, continuă să lucreze la transferuri și negocieri de contracte, în timp ce Richard Arnold a preluat locul lui Woodward ca director executiv.
Îngrijorarea, totuși, este că toate aceste persoane au fost implicate, cel puțin într-o anumită calitate, în construirea actualei echipe Manchester United, așa cum arată acum, dezechilibrată, incredibil de costisitoare și cu nevoie urgentă de o revizuire.
Așadar, în timp ce echipa lui Klopp este adaptată nevoilor lui, cu fiecare semnătură obținutăpentru a se potrivi unei anumite filozofii fotbalistice, Ten Hag va moșteni un amestec de jucători care au fost recrutați sub un șir de manageri diferiți, toți cu propriile idei despre cum să joace.

Klopp nu a câștigat nimic în primii 3 ani la Liverpool

După cifre, Manchester United a terminat la 30 de puncte în spatele lui Liverpool în două din ultimele trei sezoane din Premier League. Dar a cheltuit mult mai mult pentru echipa actuală - 731 de milioane de lire sterline față de cele 612 de milioane de lire sterline ale lui Liverpool.
Procesul de luare a deciziilor va trebui să se îmbunătățească drastic atunci când vine vorba de recrutare și va fi necesară și răbdare, mai remarcă Sky Sports. Liverpool nu și-a revizuit lotul într-o singură fereastră de tranfer. Sadio Mane și Mohamed Salah au sosit la un an distanță. Alisson și Fabinho au venit la un an după aceea.
Mai mult, Klopp nu a câștigat nimic în primele trei sezoane la Liverpool, nici măcar nu a terminat mai sus de locul 4 în Premier League. A fost un drum lung și dificil până unde sunt acum și aceeași călătorie urmează pentru United sub Ten Hag.
Premier League 19, 20, 21 aprilie 2022 - Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo