Premier League, cel mai puternic campionat din lume, caută să atragă cât mai mulți noi suporteri la nivel mondial. Competiția internă din Anglia este deja transmisă în 188 de țări, dar cei din conducerea Premier League vor să ajungă și mai aproape de spectatorii din afara Angliei.
Potrivit celor de la The Athletic, Premier League dorește să readucă în discuție o propunere care a venit pentru prima oară în urmă cu 13 ani, anume disputarea mai multor partide în diferite țări. Sursa citată susține că Statele Unite ale Americii, China, India, Brazilia și Indonezia sunt considerate principalele piețe în care pot ajunge să joace Manchester United, Liverpool, Chelsea sau Manchester City.
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47
Un prim pas ar fi organizarea unui turneu premergător sezonului viitor în Statele Unite, obiectivul final fiind acela de a organiza meciuri oficiale în țările mai sus menționate. În 2008, președintele executiv de la acea vreme din Premier League a venit cu ideea unei etape suplimentare, în care toate meciurile să se joace în străinătate. La momentul respectiv, UEFA, FIFA și FA s-au opus.

Vor accepta fanii englezi o astfel de propunere?

Chiar dacă în acest moment nu există nimic concret, o astfel de veste îi poate înfuria pe fanii englezi, cunoscuți ca fiind conservatori în ceea ce privește schimbările din fotbal. În această primăvară, fanii englezi au fost cei mai vocali atunci când au apărut informațiile despre Super Ligă, aceștia protestând împotriva deciziilor luate de cluburile din Anglia.
Recunoscuți pentru pasiunea de care dau dovadă atunci când vine vorba despre meciurile echipei favorite și susținerea necondiționată, atât pe teren propriu, cât și în deplasare, rămâne de văzut cum vor primi fanii englezi această propunere.
Gary Neville, fostul mare jucător al celor de la Manchester United și unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai Super Ligii, a fost primul nume important care a reacționat la posibilitatea ca anumite meciuri din Premier League să se dispute în străinătate. Împotriva acestei inițiative, Gary Neville a cerut și ajutorul politicului în mesajul său postat pe Twitter pentru a opri aceste schimbări din fotbal.
Până atunci, Premier League continuă la finalul acestei săptămâni la Eurosport, capul de afiș al etapei cu numărul 7 fiind partida de pe Anfield dintre ultimele două campioane ale Angliei, Liverpool și Manchester City. Partida va avea loc duminică de la ora 18:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Premier League
Neville îl acuză pe Ronaldo pentru haosul creat la United. Ce spune despre situația lusitanului
06/08/2022 LA 12:04
Premier League
Jucătorii lui Liverpool nu voiau să participe la parada din sezonul trecut. Mărturia unui om de bază
06/08/2022 LA 11:32