Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Erling Haaland, la un pas de transferul la Manchester City! "A acceptat termenii!" Ce salariu va avea

Bianca Dumitru

Publicat 16/04/2022 la 09:01 GMT+3

Erling Haaland este unul dintre cei mai vânați tineri fotbaliști ai momentului, pe urmele sale aflându-se în ultimul an, printre altele, Barcelona, PSG, Real Madrid și Manchester City. Potrivit jurnalistului Nicolo Schira, norvegianul este tot mai aproape de a bate palma cu campioana Angliei.

Erling Haaland of Dortmund claps after the final whistle of the Bundesliga match between VfB Stuttgart and Borussia Dortmund at Mercedes-Benz Arena on April 08, 2022 in Stuttgart, Germany.

Credit imagine: Getty Images

Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Liverpool și Bayern Munchen.
Plecarea lui de la Borussia Dortmund nu s-a realizat, însă, norvegianul se va despărți de nemți, cel mai probabil, în această vară, luând această decizie după eliminarea echipei lui Marco Rose din Europa League de Rangers.
În ultimele luni, și Manchester City și-a manifestat interesul pentru Haaland, englezii accelerând spre poziția de favoriți ai cursei pentru semnătura atacantului.
Deși la începutul acestei luni s-a spus că norvegianul a refuzat o primă ofertă fabuloasă de la campioana Angliei, jurnalistul Nicolo Schira a anunțat în această săptămână că fotbalistul de 21 de ani este tot mai aproape de un transfer pe Etihad.
Italianul specializat pe piața de mercato a dezvăluit că Haaland a ajuns deja la un acord cu reprezentanții lui City în ceea ce privește termenii personali, urmând a semna un contract valabil pentru următoarele 5 sezoane.
"Erling Haaland este din ce în ce mai aproape de Manchester City: a acceptat termenii personali dintr-un contract care va fi valabil până în 2027 (30 de milioane de euro pe an). Atacantul este decis să plece de la Borussia Dortmund în această vară, iar cei de la City sunt pregătiți să activeze clauza de reziliere de 75 de milioane de euro", a scris jurnalistul pe contul său de Twitter.
Citește și:

Manchester City, ofertă de nerefuzat pentru Haaland

În această săptămână, presa din Anglia a anunțat că Manchester City este favorită să-i obțină transferul lui Erling Haaland, campioana din Premier League fiind dispusă la o cheltuială de aproximativ 300 de milioane de euro pentru a-și asigura serviciile atacantului norvegian. Cheltuielile totale cu acest transfer sunt sporite de faptul că agentul jucătorului, Mino Raiola, va încasa o parte importantă din bani.
Potrivit jurnalistului Di Marzio, City i-a făcut deja atacantului o ofertă în valoare de 30 de milioane de euro pe sezon, pentru un contract de 5 ani. Așadar, valoare totală a salariului se ridică 150 de milioane de euro.
Pe lângă salariul lui Haaland, a fost făcută o ofertă în valoare de 75 de milioane de euro Borussiei Dortmund, sumă care reprezintă clauza de reziliere a contractului actual. Pe lângă aceste sume, se adaugă onorariul agentului Mino Raiola, 70 de milioane de euro.
Internaționalul norvegian a fost într-o formă superbă în acest sezon și a marcat de 23 de ori în 25 de apariții în toate competițiile, fiind oprit din a marca și mai mult de o accidentare nefericită.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo