Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Everton - Liverpool, meci de totul sau nimic pentru Rafa Benitez. Situaţia incredibilă în care este

Cristian Mihală

Publicat 30/11/2021 la 13:55 GMT+2

Everton - Liverpool, Merseyside derby, are o miză aparte pentru gazde. Rafa Benitez e tot mai contestat de suporteri, care le reprojează celor din conducere şi lipsa investiţiilor.

Rafa Benitez, le nouvel entraîneur d'Everton

Credit imagine: Getty Images

Everton a plecat la drum cu ambiţii europene şi mulţi fani ai "caramelelor" visau chiar la o luptă pentru locul 4 în Premier League. Realitatea s-a transformat într-un adevărat coşmar, după plecarea lui Ancelotti la Real Madrid echipa căzând în prăpastie.
Everton e în prezent pe 14, iar o eventuală înfrângere cu Liverpool o poate apropia şi mai mult de zona retrogradării, putând să coboare, în funcţie de rezultatele din etapa intermediară, până pe 17.
Fanii nu l-au acceptat niciodată pe Rafa Benitez, fost antrenor la marea rivală din oraş, iar tot mai multe voci cer demiterea tehnicianului spaniol, anunţă Sportsmail. Asta deşi ibericul are doar parţial vină pentru cele 4 înfrângeri şi un egal din ultimele 5 partide de Premier League.
Everton a fost lovită de un ghinion incredibil în ultimele două luni, neputând să se bazeze pe cei mai buni trei jucători: golgheterul Calvert-Lewin, Richarlison şi Doucoure. Ultimii doi au revenit acum şi vor juca împotriva lui Liverpool, dar senzaţia generală e că echipa de pe Goodison Park e victimă sigură în faţa marii rivale.
Cum fanii au nevoie să găsească responsabili, Rafa Benitez este cu spatele la zid. Dar şi conducerea a fost arătată cu degetul de fani, notează sursa citată, reproşându-se că în ultima fereastră de mercato nu au fost aduşi jucători de valoare, care să ducă clubul la nivelul următor. Probabil din multe puncte de vedere suporterii au dreptate, dar Everton a ajuns probabil la fundul sacului, în contextul în care în ultimii ani doar formaţiile ca Chelsea, United sau City au incestit mai mult pe transferuri.
CITEŞTE ŞI:

Falimentul Everton: transferuri pe bani mulţi care nu au confirmat

Din 2016, de când omul de afaceri Farhad Moshiri a cumpărat 77.2% din acțiunile lui Everton, formația din Liverpool se anunța drept o pretendentă la "Big 6". Iar noul patron a înțeles că e nevoie de bani pentru a concura cu City, United, Liverpool, Chelsea, Arsenal sau Tottenham. De mulți bani. În consecință, nu le-a refuzat vreun moft celor din club însărcinați cu mutările, în ultimele patru sezoane Everton cheltuind mai mult de jumătate de miliard pentru achiziții (550 de milioane de euro).
Din păcate pentru el, Moshiri nu a găsit o echipă profesionistă care să îi managerieze afacerea, iar tehnicienii care s-au perindat în curtea lui Everton în această perioadă nu au avut nici ei mai mult fler. Astfel, foarte puțini dintre fotbaliștii aduși pe sume mari au confirmat, iar acum echipa e într-o situație fără precedent în istoria modernă.
Everton a încercat să aducă fotbaliști de la echipe mari, pe care a cheltuit nejustificat de mult. Yeri Mina și Digne (Barcelona) Klaassen (Ajax), Walcott (Arsenal) și Moise Kean (Juventus) sunt doar câteva exemple. Întreaga strategie s-a tranformat într-un fiasco, conducerea înţelegând că nu mai poate să arunce cu banii pe fereastră pentru fotbalişti care nu confirmă. Ca atare, Rafa Benitez dispune în prezent de un prim "11" decent, dar când apar accidentări nu există soluţii bune, astfel încât rezultatele să nu fie afectate.
  • Cele mai scumpe transferuri ale lui Everton în ultimii ani
  • Gylfi Sigurdsson - 49 milioane euro
  • Moise Kean - 40 milioane euro
  • Richarlison - 39 milioane euro
  • Yerry Mina - 30 milioane euro
  • Yannick Bolasie - 29 milioane euro
  • Michael Keane - 28,5 milioane euro
  • Jordan Pickford - 28,5 milioane euro
  • Davy Klaassen - 27 milioane euro
  • Morgan Schneiderlin - 23 milioane euro
  • Theo Walcott - 22,5 milioane euro
  • Cenk Tosun - 22,5 milioane euro
  • Lucas Digne - 20 milioane euro
Derby-ul Merseyside poate fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player miercuri, de la ora 22:15.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League, etapa 14
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo