Gareth Bale și-a încheiat contractul cu Real Madrid și ceea ce era cunoscut deja de multă vreme s-a întâmplat. Galezul nu va continua pe Bernabeu și a transmis un mesaj emoționant către fani cu ocazia despărțirii. În cei 9 ani petrecuți la Real, Bale a câștigat 19 trofee, printre care și 5 în Champions League și 3 titluri în La Liga.
Chiar dacă în ultimii doi ani a fost chinuit de accidentări și a jucat foarte puțin, atrăgându-și antipatia unei părți a suporterilor și opiniei publice din Spania, se poate spuncă că Bale este un jucător legendar pentru Real. Galezul a jucat în total 258 de meciuri în triocul blanco, marcând 106 goluri și oferind 67 de pase decisive.
Viitorul lui Gareth Bale este sub semnul întrebării. Agentul său, celebrul Jonathan Barnett, lăsa să se înțeleagă în urmă cu ceva timp că atacantul de 32 de ani s-ar putea retrage chiar în această vară. Acest lucru nu se va întâmpla dacă Țara Galilor va obține calificarea la Campionatul Mondial. Bale&Co vor juca duminică finala barajului contra Scoției sau Ucrainei, echipe care se înfruntă în această seară.
Championship
Destinație total neașteptată pentru Gareth Bale! Cu ce echipă este în negocieri avansate
22/06/2022 LA 20:21
Citește și:

Gareth Bale, dorit de Aston Villa și Newcastle

Dacă Bale își va duce naționala în Qatar, cu siguranță va semna cu o echipă în această vară, iar presa engleză a identificat cele 3 opțiuni pe care le are galezul. Prima ar fi Cardiff City, cel mai cunoscut club din țara sa natală, care evoluează în Championship (a terminat pe locul 18 în sezonul recent încheiat). Acolo, Bale ar fi titular indiscutabil și ar putea ajunge în formă maximă în iarnă, când va avea loc turneul final.
Jurnaliștii de la Express.co.uk notează însă că și două cluburi din Premier League sunt interesate de Bale. Este vorba despre Aston Villa și Newcastle, două cluburi care au ambiții mari pentru sezonul viitor și care au nevoie de jucători cu nume pentru a puncta la capitolul imagine. Newcastle ar părea la prima vedere o variantă mai plauzibilă, resursele financiare ale formației de St.James Park creând premisele că Bale ar putea fi convins cu un salariu considerabil.
Gareth Bale nu a oferit deocamdată informații cu privire la viitorul său, dar cu siguranță o va face pe 6 iunie, când se va știi sigur dacă Țara Galilor va fi sau nu la Mondial. Evident, există posibilitatea ca Bale să-și continue cariera și în cazul unei ratări a calificării, dar totul va depinde de starea sa fizică.
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | PSG l-a transferat pe Vitinha! Juventus s-a despărțit de 3 jucători
20/06/2022 LA 09:37
Cupa Mondială FIFA
Bonus uriaș pentru Bale&co după calificarea la Mondialul din Qatar! Cât vor primi galezii
10/06/2022 LA 15:05