Pep Guardiola a fost considerat de mulți specialiști principalul vinovat pentru înfrângerea lui Manchester City în fața lui Real Madrid în semifinalele Champions League. Ibericului nu i s-a reproșat neapărat modul cum a gestionat dubla cu Real, ci stitlul său în general.
Patrice Evra a declarat că City nu are jucători cu personalitate, iar asta numai din cauza lui Guardiola, care nu își dorește în echipă caractere puternice, preferând să controleze el absolut totul. Dimitar Berbatov l-a atacat și el indirect pe Guardiola, spunând că nu există nicio scuză pentru cei de la City pentru decăderea inexplicabilă din finalul meciului de pe Bernabeu.
În primă fază, antrenorul lui City i-a oferit o replică ironică lui Evra, spunând că acesta l-a atacat pentru că vrea un post în conducerea lui Man United. Ulterior, Guardiola a fost chestionat din nou pe marginea acestui subiect, iar de această dată a fost mult mai tranșant.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 13 ORE
Citește și:

Guardiola i-a pus la punct pe Evra și Berbatov

Managerul a opinat că nu poate fi vorba despre lipsă de personalitate în echipa sa și a ținut să le amintească lui Evra și Berbatov că nu au avut nicio șansă în fața Barcelonei antrenate de el (cei doi jucau la Man United) în finalele Champions League din 2009 și 2011.
"Când câștigăm, avem aceeași personalitate ca și atunci când am pierdut la Madrid în ultimele minute. Foști jucători, deveniți specialiști, precum Evra sau Berbatov nu au fost acolo să vadă ce s-a întâmplat. Când am jucat împotriva lor cu Barcelona, i-am distrus în finalele Champions League și nu am văzut la ei personalitatea despre care vorbesc. Nu avem personalitate pentru că am primit două goluri în două minute? Îmi pare rău, dar nu pot fi de acord cu așa ceva.
Personalitatea noastră este ceea ce am făcut în ultimii cinci ani, la fiecare trei zile. Poate Liverpool câștigă toate cele patru titluri în acest sezon, poate câștigă doar unul, dar poți să spui că nu au personalitate, caracter, că nu au făcut un sezon incredibil?Chiar și atunci când au pierdut Premier League la unul sau două puncte împotriva noastră, a putut spune cineva că au avut un sezon prost? Că nu au avut caracter? Bineînțeles că nu", a spus Guardiola, citat de Eurosport.uk.
Patrice Evra a fost integralist în finalele câștigate de Barcelona contra lui United în 2009 și 2011. Berbatov a jucat doar la prima dintre ele, intrând în repriza secundă, în timp ce la a 2-a nu a fost în lot.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
IERI LA 04:47
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
19/05/2022 LA 08:30