Înainte de super-derbyul din Premier League, Klopp a comparat duelul Federer - Nadal cu lupta la vârf în Premier League dintre City și Liverpool. Maestrul elvețian nu ar fi ajuns să evolueze atât de bine și să își perfecționeze toate aspectele jocului, dacă în circuit nu apărare Rafa, capabil oricând să îi pună la îndoială supremația, încă de la mijlocul anilor 2000. Rivalitatea lor s-a transformat ulterior într-o frumoasă prietenie, dar cei doi au evoluat fantastic, motivându-se reciproc.
În aceeași măsură, Klopp susținea că Guardiola l-a motivat să evolueze, de-a lungul timpului, iar după egalul din această seară Pep a avut un discurs în același registru, vorbind la superlativ despre tehnicianul german.
"Nu știu dacă Jurgen mă respectă, dar eu îl respect mult de tot. Mă face un manager mai bun, echipele lui au fost mereu pozitive, agresive și concentrate pe atac. Încerc să îi copiez stilul într-o oarecare măsură. Nu suntem prieteni, nu ieșim să luăm cina împreună, dar sunt convins că vom cina într-o zi în "hall of fameul" fotbalului. Am numărul lui de telefon, dar nu obișnuiesc să îl sun. Dar am un respect enorm pentru el și îi transmit că sâmbăta viitoare voi încerca din nou să îl înving", a spus Guardiola la finalul partidei.
Premier League
Klopp le cere fanilor lui Liverpool să îi facă o primire specială legendei Origi la ultimul său meci
ACUM 5 ORE
Pep Guardiola și Jurgen Klopp se respectă enorm și au dat dovadă încă o dată că au o relație aparte, la finalul partidei.
CITEȘTE ȘI:
KLOPP: "A FOST CA UN MECI DE BOX, LAȘI GARDA O SECUNDĂ ȘI EȘTI SCUTURAT DIN TOATE ÎNCHEIETURILE"

Guardiola a vorbit la superlativ și despre Liverpool

Deși unii sunt de părere că, judecând după raportul ocaziilor și după ratările din final, City ar fi meritat victoria, Guardiola nu a vorbit deloc despre o eventuală injustețe generată de rezultat, ci a ținut să precizeze că Liverpool e o formație fantastică, o echipă care mereu îi dă mari bătăi de cap.
În privința luptei la titlu, Pep e optimist, chiar dacă știe că orice punct pe care îl va pierde poate fi decisiv în ecuația câștigării campionatului.
"Mai sunt 7 meciuri, sunt multe puncte puse în joc, am un sentiment că ne vom comporta cum trebuie. Dar e doar o senzație, nu știu ce se va întâmpla, evident. Dar modul în care ne-am comportat azi în fața unei echipe pe care o admir enorm mă face să fiu optimist. Liverpool mă pune la treabă enorm, atât ofensiv, cât și defensiv. De mulți ani studiez modul în care performează, sunt impresionanți. Cred că fanii noștri au fost fericiți să vadă azi un astfel de meci", a mai spus Guardiola.
După 32 de etape, City are un singur punct peste Liverpool, dar programul pare să o avantajeze. Asta pentru că, pentru "cețățeni", singura partidă complicată, pe hârtie, va fi cea cu West Ham, de la Londra. Liverpool are, în schimb, 3 derbyuri, cu Everton, United și Spurs, acesta din urmă fiind și cel mai greu. Son, Kane și Kulusevski sunt într-o formă excepțională și sunt în luptă directă cu Arsenal pentru locul 4, astfel că pe "cormorani" îi va aștepta o dispută foarte grea, chiar dacă va avea avantajul terenului propriu.

Manchester City - Liverpool 2-2. Rezumatul unui meci de colecție

Premier League
Liverpool i-a fixat prețul lui Minamino. Două cluburi sunt deja interesate de starul "cormoranilor"
ACUM 9 ORE
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
IERI LA 09:32